Ščasný: Jablonec hrál dobře, ale to náš výkon neomlouvá
Klub

Ščasný: Jablonec hrál dobře, ale to náš výkon neomlouvá

Redakce

Z letošní prvoligové premiéry potřebovaly Mladá Boleslav i Jablonec všechny možné body. Jejich dělba více potěšila hostující jablonecké mužstvo, což na pozápasovém setkání s novináři dal jasně najevo i jeho trenér František Komňacký. Naopak boleslavský kouč Zdeněk Ščasný měl plno práce skrýt oprávněné naštvání. „Čtyři až pět hráčů nenavázalo na výkony, které podávali v přípravě,“ zlobil se Ščasný na své svěřence.

„Domnívám se, že na úvod sezóny měl fotbal kvalitu a šťávu, i když tam byla celá řada chyb. Ale přístup, nasazení a touhu hrát fotbal jsem viděl u hráčů obou mužstev,“ řekl Komňacký na úvod hodnocení remízového klání Mladá Boleslav – Jablonec 1:1.
„Dostali jsme brzo gól a museli změnit taktiku. Měli jsme sice v prvním poločase opticky více ze hry, ale bez vyústění v koncovce, což jsme chtěli v druhé půli změnit, neboť sami hráči cítili, že se tentokrát dá v Boleslavi něco uhrát,“ narážel Komňacký na skutečnost, že Jablonečtí v minulosti na boleslavském trávníku nezískali ani bod. Vyrovnávací Necidův gól označil za zasloužený.
„Domácí šli v závěru riskantně za vítězstvím a nám se nedařily protiútoky. Vzhledem k tomu, že Holubova hlavička v závěru utkání byla gólová, jsem s nerozhodným výsledkem spokojený. Za bojovnost si ho hráči zasloužili,“ dodal jablonecký trenér.

„Franta je pochopitelně spokojen, že si odváží bod, pro který si přijeli,“ reagoval na Komňackého slova Zdeněk Ščasný. Sám veřejně zalitoval, že mužstvo navázalo na nepovedené podzimní výsledky a ztratilo doma další dva mistrovské body. „To je špatně,“ povzdechl si. Mladá Boleslav nevyhrála již osmé ligové utkání v jedné řadě a doma nevyhrála popáté za sebou (na podzim Liberec 0:2, Zlín 0:1, Teplice 1:1, Olomouc 1:1 a v jarní premiéře Jablonec 1:1).
„I když jsme dali brzo gól, Jablonec nás přehrával,“ přiznal Zdeněk Ščasný a kritizoval své hráče, že se přizpůsobili jabloneckému nakopávání míčů bez kvalitní mezihry. „Hlavní náš problém byl, že jsme do přestávky nesbírali odražené balóny. Ve druhé půli jsme se zlepšili a Jablonec nepustili do šance s výjimkou té jediné gólové. Měli jsme však proměnit naše šance Táborským, Řezníčkem, Sedláčkem a hlavně Holubem.“

Přestože byl Ščasný hodně rozzlobený na své hráče, neopomněl vyzvednout kvalitu protivníka. „Jablonec hrál dobře, byl na nás výborně připravený, napadal naši rozehrávku, ale to neomlouvá náš špatný výkon.“

 

Fanshop banner