Rajnochova šestá ligová trefa na výhru nestačila
Klub

Rajnochova šestá ligová trefa na výhru nestačila

Redakce

Ačkoliv boleslavští fotbalisté vedli od šesté minuty, celý první poločas se nezbavili nervozity a nepřesností v kombinaci. Po změně stran se sice zlepšili, ale gólově zvýšenou aktivitu nezužitkovali. Naopak v 65. minutě inkasovali vyrovnávací gól, na který již nedokázali odpovědět, byť příležitostí k vítězné trefě měli několik. A tak černou sérii nevyhraných domácích utkání, která se táhne od konce loňského září, nepřeťali a v ligové tabulce si jedním bodem moc nepolepšili.

Jablonečtí začali aktivněji, ale již v 6. minutě inkasovali. Odvážně pronikajícího Kalinu v trestném území jablonecký obránce Homola podrazil a sudí Příhoda bez váhání nařídil penaltu. Míč si postavil Rajnoch a spolehlivě rozvlnil síť za zády Špita, který se vrhnul k pravé tyči do prázdna – 1:0. Kapitán Mladé Boleslavi si připsal šestý ligový gól v tomto ročníku.

Boleslavské vedoucí gól kupodivu neuklidnil ani neprobudil. Nadále hráli nervózně a hodně často nepřesně. A tak se větší část prvního poločasu odehrávala na boleslavské polovině hřiště. Výjimkou bylo několik málo akcí, z nichž ale už druhý vytoužený gól nepadl. Táborský střílel hodně mimo, stejně jako Hodúr. Ve 26. minutě Boleslavští předvedli dvě nebezpečné akce z levého křídla, ale nejprve Kalinovu a podruhé Řezníčkovu přihrávku do malého vápna kryl v pádu Špit.
Jablonečtí sice častěji obléhali soupeřovo trestné území, ale s jalovým efektem. Vysoké míče zvládal bezchybně Pižanowski, případně stopeři Rajnoch s Kopicem. Ve 20. minutě Klapka nezpracoval ve vápně míč a Rajnoch mu ho rázně ukopl. O sedm minut později se opět Klapka ocitl sám ve vápně, ale jeho slabou střelu Pižanowski chytil.

Po změně stran přidala Boleslav na aktivitě, ale gól nepřidala ani jeden. Pět minut po přestávce Hodúr po narážečce s Mendym připravil šanci Kyselovi, ale akce skončila rohem. Na druhé straně Hamouz táhlou přízemní střelou protáhl Pižanowského. Potom Rajnoch zastavil Klapku, jenž se hrnul do šance, vzápětí Eliášův centr proletěl boleslavským malým vápnem.

V 65. minutě po jabloneckém rohovém kopu boleslavskou obranou odvrácený míč napálil Žofčák do břevna, od něho se míč odrazil k Necidovi, který z malého vápna snadno překonal na zemi ležícího Pižanowského – 1:1. Necid byl v té chvíli teprve druhou minutu na hrací ploše, když v 63. minutě vystřídal Straku.

Ve zbylé půlhodince včetně tříminutového nastavení se Boleslav tlačila před jabloneckou branku, ale potřebný vítězný gól nikdo nedal. Po Procházkově centru a přiťuknutí Táborského střela Kysely skončila rohem. Čerstvý Holub připravil palebnou pozici Táborskému, ale byl z toho zase jenom rohový kop.
V 78. minutě se před Pižanowským ocitl Necid, ale vystřelil slabě a nepřesně.
Boleslav byla k tříbodové radosti blízko naposledy v 89. minutě. Z pravé strany centroval Kysela, před brankou šikovně hlavou zakončoval Holub, ale Špit famózním zákrokem vytáhl míč nad břevno. Po Poláčkově rohovém kopu pálil Hodúr bez přípravy nad.

Sestava FK Mladá Boleslav: Pižanowski – Procházka, Rajnoch, Kopic, Kalina – Kysela, Hodúr, Táborský (81. Vaněček), Poláček (72. Holub) – Mendy (68. Sedláček), Řezníček.

Sestava FK Jablonec: Špit – Zábojník, Homola, Huber, Hamouz – Žofčák (82. Michálek), Valenta, Loučka (54. Eliáš), Hloušek – Straka (63. Necid), Klapka.

Góly: 6. Rajnoch – 65. Necid

ŽK: Řezníček, Táborský, Kopic, Procházka – Hloušek, Huber, Eliáš, Necid

Rozhodčí: Příhoda – Ondo,Novák

Diváci: 4068
Fanshop banner