V neděli začínáme ligu proti Jablonci
Klub

V neděli začínáme ligu proti Jablonci

Redakce

Utkání 17. kola I. Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – FK Jablonec 97 se hraje v neděli 17. února od 17 hodin na Městském stadionu v Mladé Boleslavi. Trenér Ščasný do utkání půjde téměř s kompletním kádrem. Výjimkou je Lukáš Opiela, který po svalovém zranění začal teprve před týdnem trénovat naplno. Kvůli administrativním průtahům nemůže zatím hrát útočník Jiří Mašek. Nováčkem v boleslavském dresu při jarní premiéře bude Ivan Hodúr, případně Gruzínec Georgie Ganugrava. Průběh ligového utkání sledujte na tomto klubovém webu v on-line reportáži a na Radiu Bolka.

Připraveni pro ligové střetnutí proti Jablonci budou brankáři Miller, Pižanowski, obránci Ševinský, Rolko, Kopic, Rajnoch, Procházka, Hrdlička, záložníci Kalina, Sedláček, Poláček, Ganugrava, Dittrich, Vaněček, Hodúr, útočníci Holub, Řezníček, Mendy, Kysela.
Nejzkušenějším z nich je dvaatřicetiletý Radim Holub. Zbývají mu dva starty k završení úctyhodné porce 300 ligových utkání. Dosud nastřílel 74 ligových gólů. Více než sto ligových utkání mají na svém kontě Petr Pižanowski (191), který za měsíc oslaví čtyřiatřicáté narozeniny a je nejstarším v boleslavském týmu, Jan Rajnoch (127), jemuž bylo šestadvacet na konci loňského září, Tomáš Hrdlička (119), který slaví šestadvacáté narozeniny právě v den jarního utkání s Jabloncem, a čtyřiadvacetiletý Alex Mendy (109).

Boleslavští fotbalisté mají v pátek volno, na tréninku se sejdou v sobotu odpoledne v 17 hodin, čili v době konání nedělního mistráku. Po sobotním tréninku odjedou k tradičnímu předzápasovému soustředění do penzionu Sparing na Holé Vrchy. Do prvního jarního mistráku nastoupí Boleslavští nejen s novým dirigentem ve středu pole Ivanem Hodúrem, ale také s novým vedoucím mužstva. Je jím nyní Ladislav Maier, někdejší brankář Slovanu Liberec, Rapidu Vídeň a české reprezentace. Dosavadní vedoucí mužstva Zdeněk Kudela nadále v boleslavském klubu pracuje na pozici sportovního ředitele.

Pro boleslavský tým je touha po výhře násobená neblahou skutečností, že nevyhrál sedm ligových utkání v řadě. Z plného tříbodového zisku se jeho hráči a příznivci naposledy radovali v pondělí 8. října 2008 v Brně po výhře 3:0, kterou gólově zařídili Sedláček, Mendy a Rajnoch. Potom následovala černá ligová série se třemi porážkami a čtyřmi remízami.
A na domácí výhru v tomto soutěžním utkání čeká FK Mladá Boleslav dokonce dlouhých 140 dnů. Od ligové výhry na boleslavském Městském stadionu nad Bohemians 2:0 (dvakrát se trefil Táborský) v neděli 30. září 2007 následovaly domácí prohry s Libercem 0:2, Zlínem 0:1, remízy s Teplicemi 1:1 a Olomoucí 1:1. K nim přibyly ještě dvě listopadové domácí porážky ve skupině Poháru UEFA se španělským Villarrealem 1:2 a řeckým AEK Athény 0:1.

Fanshop banner