Ptejte se, rádi odpovíme
Klub

Ptejte se, rádi odpovíme

Redakce

Proč na fotbalovém webu není možné chatovat, jak je to jinde na internetu běžné? Tak se ptal na čtvrtečním setkání fanoušků s hráči a vedením klubu sportovní redaktor Boleslavského deníku Josef Štajner. Dotaz byl jedním z osmi, které prostřednictvím sportovní redakce Boleslavského deníku poslali ti fotbaloví příznivci, kteří se nemohli z různých závažných důvodů osobně zúčastnit povedené akce před startem letošní jarní fotbalové sezóny.

„Lidé v Česku debaty na internetu zneužívají k osobnímu exhibicionismu a je v nich plno anonymních urážek a vulgárností, bez rozdílu původního tématu. V zahraniční něco podobného v takovém rozsahu nenajdete, tam jsou podobné urážky právně postižitelné. Budeme nad možností fotbalového chatování přemýšlet, protože chceme s fanoušky boleslavského fotbalu komunikovat všemi možnými způsoby, to znamená i prostřednictvím internetu,“ řekl ředitel klubového obchodu, marketingu a komunikace Petr Svěcený, který vyzval fotbalové příznivce, ať se společně snaží vytvářet na hřišti i v celém fotbalovém hnutí atmosféru oproštěnou od hulvátství.

„Na počátku existence internetových stránek boleslavského klubu bylo chatování možné, ale brzy tam bylo plno hulvátství a našim obchodním partnerům se to nelíbilo. Na jejich oprávněné připomínky, že hulváti špiní prezentaci fotbalového klubu i jeho partnerů jsme možnost internetového diskutování zrušili,“ doplnil generální ředitel klubu Jaromír Šetrle. A zdůraznil, že kdo se chce na něco zeptat kteréhokoliv člena vedení fotbalového klubu, může tak učinit mailem, který je na webu www.fkmb.cz k dispozici. „Žádný dotaz nenecháme bez odpovědi,“ dodal Šetrle.

Fanshop banner