Na setkání s fotbalisty přišlo pět set fanoušků
Klub

Na setkání s fotbalisty přišlo pět set fanoušků

Redakce

Na besedu před jarní ligou přišlo ve čtvrtečním odpoledni 14. února více než pět set lidí a hlavní sál boleslavského Domu kultury se pěkně zaplnil. Každý dostal zdarma párek a pivo, čili tradiční pochoutky fotbalového fanouška a také klubovou čapku. Všechny přítomné přivítal Petr Svěcený, nový šéf klubového obchodu, marketingu a komunikace. Poprvé se tleskalo při představování představitelů klubu Josefa Dufka, Jaromíra Šeterleho, Zdeňka Kudely, trenéra mužstva Zdeňka Ščasného, hráčů Jana Rajnocha, Ivana Hodúra a Jana Kysely. A nebyl to potlesk ojedinělý, ozval se v průběhu odpoledne ještě několikrát.

První z dotazovaných fanoušků se zajímal o novou posilu z Gruzie Georgie Ganugravu. „Byl volným hráčem, přesto jeho gruzínský klub blokoval transfer kartu v domnění, že za něho dostane velké peníze, proto se vyřízení jeho angažmá táhlo, ale dnes už je hráčem Mladé Boleslavi,“ odpověděl sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

A jaká je situace s Jiřím Maškem? „Je kmenovým hráčem rakouského Innsbrucku, ze kterého odešel na hostování do turecké Ankary, ale ta za něho nezaplatila a rakouský klub ho zpátky nechtěl. Příslušná komise FIFA mu povolila hraní v Mladé Boleslavi jen do konce roku 2007. Boleslavský klub opět požádal o podobné povolení pro letošní jarní sezónu a tak čekáme na vyjádření FIFA,“ vysvětlil Zdeněk Kudela.

Proč jste v zimě nekoupili klasické útočníky? „Nechtěli jsme jít nákupem drahých útočníků, protože kvalitních hráčů do útočné řady máme v Mladé Boleslavi dost. Jsou tady například Táborský, Mendy, Kysela, Holub, Řezníček, případně Mašek a talentovaný Schubert, ale většina z nich potřebuje čas a trpělivost, vždyť Peckovi také trvalo dvě sezóny, než se začal gólově prosazovat,“ odpověděl trenér Zdeněk Ščasný.

Tradičně nechyběl dotaz na výstavbu nové severní tribuny. „Výstavba severní tribuny je v patové situaci, nové vedení radnice se sice snažilo, ale s tímto problémem nepohnulo. Proto uvažujeme o rozšíření západní i východní tribuny, aby se zvýšila kapacita hlediště na osm tisíc míst,“ reagoval Josef Dufek.

Fanouškové žádali, aby Ivan Hodúr srovnal podmínky a ambice boleslavské s libereckými. „Tréninkové podmínky v Mladé Boleslavi jsou stejně výborné jako v Liberci, ale v Mladé Boleslavi chtějí lidé dosáhnout více, než v Liberci,“ prohlásil Ivan Hodúr.

Jak si Jan Rajnoch užil svoji premiéru na reprezentačním srazu a pomýšlí na účast v letošním ME? „Reprezentační premiéru jsem si užil velice, protože celou fotbalovou kariéru jsem k tomu směřoval. Bylo zajímavé poznat se s kluky a udělám všechno pro to, abych je poznal ještě více. Účast na Euru je lákavá, ale nekopal jsem kvalifikaci a budu to mít opravdu těžké,“ řekl čerstvý reprezentant a boleslavský kapitán Jan Rajnoch.

Jak je na tom zdravotně Lukáš Opiela? „Měl v zimní přípravě opakovaně problémy se svalem a příští týden bude přičiněním klubových lékařů a docenta Koláře stoprocentně k dispozici,“ řekl trenér Zdeněk Ščasný.

Kdy dostanou více šancí vlastní mladí odchovanci? „Mladí hrají třetí ligu, hrají ji dobře a někteří z nich s námi už trénují. Slibuji, že šanci dostanou. Určitě jim nikdo nebrání ve fotbalovém růstu, ani je nepřehlíží,“ tvrdil trenér Zdeněk Ščasný.

Po půlhodině také zazněl dotaz od novinářských stolků a to na obvyklé téma, jaké jsou boleslavské ambice a cíle do jarní sezóny? „Jsme na desátém místě v ligové tabulce a jsme s tímto umístěním nespokojení. Důležité bude, jak zvládneme vstup do ligy, to znamená utkání s Jabloncem, na Kladně a s Českými Budějovicemi. Chceme se umístit na příčce zaručující účast alespoň v Intertoto cupu. I když dosažení tohoto cíle vypadá jako zázrak, tak pro jeho naplnění uděláme maximum,“ řekl klubový prezident Josef Dufek.

Byli jste na podzim na hostující mužstva moc hodní, zkuste na jaře s nimi zatočit, jako v přípravě s Příbramí, dejte jim tři góly a pak hru kontrolujte, aby s výsledkem už ani rozhodčí nic nemohl udělat? „Hned to klukům poradím,“ reagoval na fanouškovskou radu s pobaveným úsměvem trenér Zdeněk Ščasný.

Co bude s Peckou? „Je hráčem Mladé Boleslavi, se kterou má smlouvu do 30. června 2009 a v současnosti má do 31. května 2008 povolené hostování v německém Aachenu s možností opce na přestup. I když mu přeji hodně štěstí, tak jej přivítáme v Mladé Boleslavi s otevřenou náručí, když mu další kontrakt v Aachenu nevyjde,“ naznačil zájem o loňského krále ligových kanonýrů Josef Dufek.

Vzpomíná si Hodúr, jak pomáhal v libereckém dresu porazit Mladou Boleslav, a jak mu bude, až nyní nastoupí v boleslavských barvách proti Liberci? „Budu rád, když porazíme Liberec, a budu se snažit, abysme mu sebrali všechny body,“ vysloužil si potlesk za očekávanou odpověď Ivan Hodúr.

Počítáte s tříčlennou obranou pro jarní zápasy? „Každý tým by měl umět přecházet z tříobráncového na čtyřobráncový systém a naopak. Celou zimu jsme hráli na čtyři obránce a začneme tak i na jaře,“ prozradil trenér Zdeněk Ščasný.

Hraje se Hodúrovi lépe, když je Rajnoch před ním, vedle něho a nebo za ním? „Je pro mě čest s Rajnochem hrát fotbal a nedělá mi problém, zda je zrovna přede mnou či za mnou,“ svěřil se Ivan Hodúr.

Je už trenér rozhodnutý o postu brankáře? „Jsem a bylo to těžké rozhodování. Miller i Pižanowski jsou zkušení brankáři a oba prokázali v přípravě dobrou formu, ale řeknu nejdříve jim, kdo do jara vstoupí jako jednička, vy už to do neděle vydržíte, vždyť to není daleko,“ odmítl trenér Zdeněk Ščasný prozradit, jak vyřešil brankářskou tajenku.

Jak to bylo se zájmem Slávie o Rajnocha a se zájmem Rajnocha o Slávii? „Hodně se toho napsalo v novinách, ale málo z toho byla pravda. Zůstávám v Mladé Boleslavi a věřím, že jako kapitán dovedu mančaft tam, kam patří, to znamená do první trojky v ligové tabulce,“ vyhlásil odhodlaně Rajnoch a vysloužil si bouřlivé ovace natěšených fanoušků.

Fanshop banner