Boleslav doma s Jabloncem neprohrává
Klub

Boleslav doma s Jabloncem neprohrává

Redakce

Mladá Boleslav hrála s Jabloncem o prvoligové body již sedmkrát a pouze jednou prohrála. Body s jabloneckým protivníkem ztrácela jen na jeho hřišti, doma ve třech mistrovských utkáních nepřišla ani o bod. Celkové skóre vyznívá jasně pro Boleslav 9:5. Nejúspěšnějšími boleslavskými střelci do jablonecké sítě jsou Holub a Palát, oba dali po dvou gólech. Z jabloneckých hráčů se dvakrát do boleslavské branky trefil pouze Michálek. Podzimní souboj v jablonecké Chance aréně skončil smírně 1:1.

Statistika dosavadních ligových utkání s Jabloncem:

podzim 2004 MB – Jablonec 1:0 (Rojka)
jaro 2005 Jablonec – MB 2:0 (Michálek, Šenkeřík)
podzim 2005 MB – Jablonec 2:1 (Holub 2 – Michálek)
jaro 2006 Jablonec – MB 1:1 (Kiša – Palát)
podzim 2006 Jablonec – MB 0:2 (Pecka, Palát)
jaro 2007 MB – Jablonec 2:0 (Dittrich, Rajnoch)
podzim 2007 Jablonec – MB 1:1 (Hamouz – Kysela)

Poslední vzájemné utkání se hrálo v jablonecké Chance aréně loňského 20. srpna před bezmála šesti tisíci diváky a nerozhodný výsledek nepotěšil nikoho na hřišti ani v hledišti.
Již ve 13. minutě se trefil jablonecký Hamouz, když hlavou uklidil za Millerova záda elegantní oblouček Baránka. Ve 23. minutě přenechal Holub na půlící čáře míč Sedláčkovi, ten perfektní uličkou poslal po pravém křídle Kyselu, jenž dvacetimetrový úprk zakončil prostřelením vyběhnuvšího Špita.
Necelých pět minut po vyrovnávacím gólu Matějovský připravil šanci Holubovi. Jeho střelu srazil Špit na roh. Ve 35. minutě zase předvedl famózní zákrok boleslavský Miller při Zelenkově hlavičce.V 64. minutě Boleslavští vyšachovali jabloneckou obranu, ale Holubovu dorážku z malého vápna sudí Příhoda neuznal kvůli ofsajdu, který nebyl. Vzápětí Matějovský vymyslel další gólovku, ze které Holub pálil těsně nad břevno.
Neujaly se ani střely Hrdličky a Voříška. Boleslavský brankář Miller dvakrát vychytal Váchu. V 84. minutě jabloneckou kombinační akci Zelenky s Baránkem zakončil Hamouz hlavičkou z ofsajdu a rozhodčí gól správně neuznali.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek, Rolko, Kopic, Hrdlička – Kysela, Matějovský, Rajnoch, Poláček (85. Brunclík) – Sedláček (72. Řezníček), Holub (80. Táborský). Připraveni ještě byli Kalina, Ordoš, Vaněček a Pižanowski.
Podzimní sestava FK Jablonec 97: Špit – Fukal, Zábojník, Homola, Krejčí – Baránek (90. Kordula), Eliáš, Vácha, Hamouz – Zelenka, Svátek (59. Rilke). Připraveni ještě byli Štěpán, Valenta, Flachbart, Hloušek a Bobok.

 

Fanshop banner