Sparta Krč přijede se Šmerdou a Flachbartem
Klub

Sparta Krč přijede se Šmerdou a Flachbartem

Redakce

Šesté přípravné utkání juniorů FK Mladá Boleslav“B“ – SK Sparta Krč se hraje v sobotu 16. února od 11 hodin na hřišti v areálu boleslavského Městského stadionu. Přijede předposlední tým II. ligy, do kterého v této zimě přestoupil z Mladé Boleslavi Jaromír Šmerda. Nejčastějším výsledkem Krče v zimní přípravě je remíza 1:1, hrála tak ve čtyřech utkáních ze sedmi letošních.

V loňském létě Krč do II. ligy postoupila z druhého místa v ČFL, když nahradila ekonomicky zkolabované Blšany. Po podzimu je na předposlední příčce se třinácti body. Před ní dvanáctá Dukla Praha má pouze o jeden bod více. Poslední Třinec, který vyřadil z Poháru ČMFS Mladou Boleslav, získal jen devět bodů a druholigový osud má hodně nahnutý.
Pro letošní jaro sportovní ředitel a trenér SK Sparta Krč v jedné osobě Juraj Šimurka sháněl protřelé borce. Na jarní záchranářský boj posílil obranu Janem Flachbartem z Jablonce a Nešporem z Bohemians 1905, záložní řadu Jaromírem Šmerdou z Mladé Boleslavi, jenž však na podzim hostoval v Hradci Králové.

V letošním roce Sparta Krč sehrála dosud sedm přípravných utkání. Tady jsou výsledky: Viktorie Plzeň“B“ 2:1, Teplice 1:5, Dukla Praha 1:1, Slavia Praha 1:1, Bohemians 1905 2:3, Jablonec“B“ 1:1 a Kladno“B“ 1:1. O góly se podělili: 3 – Kounovský, 2 – Matějka a Jedinák, 1 – Havlíček a Dubský.

Boleslavští junioři v zimní přípravě drží neporazitelnost. Vyhráli nad Siad Most"B" 2:0, remizovali s prvoligovou Viktorií Žižkov 0:0 a porazili Slovan Liberec"B" 4:1, Sokol Hlavici 2:1 a Hradec Králové"B" 4:0.
Na krčské mužstvo si pamatují z ČFL v soutěžním ročníku 2006/07. Nejprve na podzim 2006 v Praze prohráli 0:1. Gól dával Houštecký z penalty, kterou si rozhodčí Moník vymyslel za nafilmovaný pád Viskupa.
Pachuť z křivdy zahnali na jaře 2007, když Spartu Krč spláchli 3:0 a udělali tím rázný krok k záchraně v ČFL. Juniorce v tom utkání pomáhali z prvoligového kádru brankář Kučera, obránce Rolko, ofenzivní záložník Ordoš a zkušený útočník Holub. Góly však zařizoval mladík Michal Sedláček. První a třetí sám dal, na druhý v pořadí perfektně přihrál Holubovi.

Fanshop banner