Žáci neobhájili loňský halový úspěch
Klub

Žáci neobhájili loňský halový úspěch

Redakce

Z dorosteneckých týmů se nedařilo jenom mladšímu „C“ družstvu, které ze dvou přípravných utkání ani jedno nevyhrálo. Naopak ligový „A“ dorost prokázal zlepšenou formu i morálku a předváděl kvalitní fotbal.
Nejstarší žákovské družstvo marně obhajovalo pro FK Mladá Boleslav loňské prvenství v seriálu halových turnajů ČMFS a skončilo ve víkendovém finálovém turnaji v Třebíči až na páté příčce. Žákovská „B“ a „D“ družstva hrála přípravná utkání v Pardubicích se střídavými úspěchy.

Ve dnech 5.-10.2.2008 sehrála mládežnická družstva FK Mladá Boleslav přípravná a turnajová utkání s těmito výsledky:

FK Mladá Boleslav „A“dorost – FK Jablonec 97 3:2 (1:2)
FK Mladá Boleslav „A“dorost – SK Slavia Praha „B“ 2:1 (2:0)
Bližší informace o těchto dorosteneckých utkáních jsou na tomto klubovém webu v samostatné reportáži.

FK Mladá Boleslav „B“dorost – Český lev-Union Beroun 4:1 (3:0)
Hosté si k tomuto utkání odskočili ze soustředění na Kozákově. Především v I.poločase byl znát rozdíl výkonnosti, hosté se snažili, ale na náš tým to nestačilo. Do přestávky se trefili Merkl, Šíma a Semík. Po změně stran již tempo hry opadlo, Semík přidal svůj druhý gól v zápase.

FK Kolín – FK Mladá Boleslav „B“dorost 1:4 (0:0)
V nedělním odpoledni sehrál „B“ dorost další přípravu v Kolíně. Do přestávky jsme naší územní převahu nedokázali proměnit i gólově, po změně stran jsme se prosadili i střelecky, dvakrát byl úspěšný Zahustel, jednou Borovička a Synek.

FK Mladá Boleslav „C“dorost – FK Jablonec 97 1:1 (0:1)
„C“ dorost sehrál v týdnu dvě přípravná utkání, v tom středečním remizoval s Jabloncem, který se ukázal jako zdatný soupeř. V I.poločase se ujal i vedení, na které jsme dokázali odpovědět pouze vyrovnávající brankou z pokutového kopu, který proměnil Maňas.

FK Mladá Boleslav „C“dorost – SK Slavia Praha „B“ 0:2 (0:1)
Víkendové utkání skončilo porážkou našeho družstva, když se proti dobře hrajícímu soupeři nedokázali ani jednou prosadit gólově. Naopak Slavia dvakrát potrestala naše chyby a tím rozhodla o svém zaslouženém vítězství.

FK Kolín – FK Mladá Boleslav „D“dorost 1:3 (0:0)
I.poločas tohoto utkání skončil bez branek i proto, že David Šťastný již ve 3´ neproměnil pokutový kop. Po změně stran šli domácí do vedení, na které jsme odpověděli Bulířovým vyrovnáním. Poté se ještě trefili Lánský a Martin Šťastný, kteří upravili na konečných 1:3.

FK Mladá Boleslav „A“žáci
se zúčastnili finále halové sezóny ČMFS, které se konalo 8.-9.2.2008 v Třebíči. V konečném umístění obsadili 5.místo. O lepší umístění je připravil výsledek utkání se Slavií, když jsme vedli 5:2 a vítězství v tomto utkání by náš tým posunul do semifinálových bojů. Bohužel Slavii se podařilo skóre utkání otočit a porážka 5:7 znamenala konec nadějí na lepší umístění.
Výsledky :
FKMB – FC Vysočina Jihlava 1:3 Novák
FKMB – SK Progres Bílovec 3:1 Horák 2, Boček
FKMB – SK Slavia Praha 5:7 Horák 2, Novák, Škréta, Boček
skupina o 5.-8. místo :
FKMB – FC Viktoria Plzeň 7:5 Šimek 2, Vraštil, Novák, Horák
FKMB – 1.FC Brno 4:1 Baster, Škréta, Horák, Šimek

FK AS Pardubice – FK Mladá Boleslav „B“žáci 0:1 (0:1)
I přes vítězství v tomto dalším přípravném utkání našich „B“ žáků nebyl trenér s předvedeným výkonem spokojen. Hře chyběl větší pohyb, důraz a nasazení hráčů, nedařila se kombinace. Jedinou branku vstřelil Eliáš.

FK AS Pardubice – FK Mladá Boleslav „D“žáci 3:1 (2:0)
Také mladší „D“ žáci sehráli přípravu v Pardubicích. Do přestávky jsme svého soupeře dlouho prakticky k ničemu nepustili, po dvou individuálních chybách paradoxně inkasovali. Crha snížil na 2:1, proměněný pokutový kop domácích rozhodl o konečném výsledku 3:1.

Výsledky minikopané :

Družstvo FK Mladá Boleslav roč.2002
se o víkendu zúčastnilo svého prvního halového turnaje v Jablonci nad Nisou
a zanechalo tam dobrý dojem. V konečném umístění obsadilo 2.místo po těchto výsledcích :

FKMB - SK Forward One 6:0
FKMB - SK Junior Teplice 4:1
FKMB - FC Slovan Liberec 1:2
FKMB - FK Jablonec 97 II. 4:0

semifinálové utkání :
FKMB - FK Ravel Ústí n.L. 1:0
finále :
FKMB - AC Sparta Praha 4:5

Fanshop banner