Účastníkům halového turnaje předal ceny Opiela
Klub

Účastníkům halového turnaje předal ceny Opiela

Redakce

Deset družstev desetiletých fotbalistů (ročník narození 1998) se představilo na mezinárodním fotbalovém halovém turnaji v boleslavské sportovní hale za pořadatelství FK Mladá Boleslav. Domácí vyslali do turnaje dvě družstva a rozdrobení sil je stálo přinejmenším účast ve finále, ve kterém se střetli chlapci z Hradce Králové a Slavie Praha. Z celkového prvenství se radovali slávisté. Při vyhodnocení turnaje a předávání cen asistoval hráč prvoligového FK Mladá Boleslav Lukáš Opiela.

Mezinárodní punc turnaji dodala účast francouzského Rhodia Clubu, jehož hráči však na většinu českých soupeřů neměli a v celkovém pořadí obsadili poslední místo. Deset družstev bylo rozdělených do dvou základních skupin a podle umístění v nich se utkala o konečné turnajové pořadí.
Boleslavská družstva svá finálová utkání prohrála. První družstvo pod vedením trenéra Holuba v boji o bronzovou příčku podlehlo pražskému Motorletu vysoko 0:6. Druhé družstvo trenéra Jeníčka hrálo o páté místo s Bystrcí 2:2 a penaltový rozstřel prohrálo 0:2.
Skutečným vyvrcholením turnaje byl finálový duel Slavie Praha a Hradce Králové. Hráči obou týmů předváděli důrazný a svižný fotbal. Někteří se již v žákovském věku předvedli jako zdravě sebevědomé a technicky zdatné individuality.
Konečné pořadí turnaje: 1. Slavia Praha, 2. FC Hradec Králové, 3. Motorlet Praha, 4. FK Mladá Boleslav I, 5. Dosta Bystrc, 6. FK Mladá Boleslav II, 7. FK Jablonec 97, 8. Slovan Liberec, 9. SIAD Most, 10. Rhodia Club.
Nejlepší brankář: Diminik Roblík (Bystrc).
Nejlepší hráč: Daniel Turyna (Slavia).
Nejlepší střelec: František Čech (Hradec Králové)
Fanshop banner