Boleslav má na jaře co dohánět
Klub

Boleslav má na jaře co dohánět

Redakce

Na jaře 2008 má FK Mladá Boleslav čtrnáct mistrovských utkání ve tříměsíčním období od 17. února do 17. května rozdělených přesně na polovinu podle místa konání. Sedm sehraje doma a sedm na hřištích soupeřů. Doma hostí Jablonec, České Budějovice, Spartu Praha, Brno, Ostravu, Plzeň a Slavii Praha. Venku na ni čekají Kladno, Most, Bohemians, Liberec, Zlín, Teplice a Viktoria Žižkov.

Před boleslavskými fotbalisty je nesmírně těžký úkol. Pro naplnění evropských ambicí potřebují vyhrát nejméně jedenáct mistrovských utkání. Po podzimní sezóně mají pouze devatenáct bodů a listování v předchozích třech soutěžních ročnících Gambrinus ligy napovídá, že pro umístění do čtvrtého místa bylo potřeba získat alespoň jednapadesát bodů. Budou to tedy pořádné dostihy...

V minulém soutěžním ročníku 2006/07, kdy Sparta Praha brala mistrovský titul za 62 bodů, získala na třetím místě Mladá Boleslav 58 bodů, stejně jako druhá Slavia Praha a čtvrtý Slovan Liberec. V loňské jarní sezóně měli boleslavští fotbalisté formu jako hrom a ze třinácti ligových utkání prohráli pouze na Spartě a za osm výher a čtyři remízy nasbírali osmadvacet bodů, což jim ve finiši vyneslo postup do Poháru UEFA.
O rok dříve, na konci ročníku 2005/06, kdy mistrovský titul slavil Slovan Liberec za 59 bodů, získala na druhém místě Mladá Boleslav 54 bodů stejně jako třetí Slavia Praha, čtvrté Teplice měly 52 bodů.
V ročníku 2004/05, kdy se Mladá Boleslav jako nováček zachránila na čtrnáctém místě se 31 bodem, získala mistrovský titul Sparta Praha se 64 body, druhá Slavia Praha i třetí Teplice měly po 53 bodech a čtvrtá Sigma Olomouc 51 bod.
Fanshop banner