Řezníček byl u všech tří boleslavských gólů
Klub

Řezníček byl u všech tří boleslavských gólů

Redakce

Generálka boleslavským fotbalistům vyšla především v první půlhodině, kdy nasázeli Příbramským tři góly. U všech tří byl velmi aktivně hrající Jakub Řezníček, který do Mladé Boleslavi přišel před půlrokem právě z Příbrami. Trenér Ščasný dal opět příležitost téměř celému kádru, neboť prostřídal dva brankáře a šestnáct hráčů. Chyběli mu zranění Opiela a Táborský, kteří by však měli ligovou premiéru stihnout.

Pro Příbram byla nešťastná 13. minuta. Na kolmici Mendyho si za obranu zaběhl Kysela, přihrál do vápna Řezníčkovi a toho obránci srazili. Nařízenou penaltu ve vedoucí gól s jistotou proměnil Rajnoch, jenž v prvním poločase hrál stopera a ve druhém středního záložníka – 1:0. „V obraně hrál velmi dobře,“ prohlásil trenér Ščasný.
V 17. minutě po akci z pravého křídla nastřelil ranou z voleje Řezníček levou tyč a odražený míč za hranicí trestného území povedeně napálil Procházka do dolního koutu k pravé tyči – 2:0. Po pěti minutách příbramského Jirouše zastavil až odvážným pádem po jeho nohy brankář Miller. Ve 25. minutě falšovaný rohový kop Poláčka u vzdálenější tyče dotlačil do příbramské branky Řezníček – 3:0.
V té době to s Příbramí vypadalo opravdu zle, ale Boleslavští po vlivem výrazného vedení zvolnili. Nejprve ve 28. minutě pustili před Millera příbramského Costu, ale boleslavský brankář jeho šanci zmařil za cenu rohu. Po jeho rozehrání ve 29. minutě Penc na malém vápně vyskočil ze všech nejvýše a hlavou snížil – 3:1. Další příbramskou šanci zmařil Miller ve 41. minutě Nechvátalovi. „Neměli jsme za stavu tři nula soupeře pustit do dvou šancí,“ zlobil se po utkání Ščasný.

Ve druhém poločase už se nehrál tak atraktivní fotbal, jako v tom prvním. Boleslavští si sice udržovali stálou herní převahu, ale gólově se nikdo neprosadil. Z dálky to marně zkoušel Hrdlička, z hranice vápna Mendy a Rajnoch. Příbramské střely Pleška a Hlouška minuly Pižanowského branku.
Tři minuty před koncem utkání po Vaněčkově centru a Mendyho hlavičce se dral do střelecké pozice Ševinský, ale sudí viděli ofsajd. V závěru ještě vypadala nadějně spolupráce Holuba s Mendym, kteří se pokoušeli příbramský obranný val překonal krátkými narážečkami, ale k efektivnímu zakončení se nedostal ani jeden z nich.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller (46. Pižanowski) – Procházka (60. Rolko), Rajnoch, Kopic, Kalina – Dittrich (46. Hrdlička), Hodúr (60. Holub), Mendy, Poláček (60. Sedláček) – Kysela (46. Vaněček), Řezníček (60. Ševinský).

Sestava FK Marila Příbram: Hruška (46. Michalík) – Podrazký (46. Mácha), Penc (46. Štochl), Nohýnek, Šindelář (46. Pleško) – Huňa, Nechvátal (46. Kalabiška), Tarczal, Pilík (63. Hloušek) – Costa, Jirouš (63. Jales).

Góly: 13. Rajnoch, 17. Procházka, 25. Řezníček – 29. Penc

ŽK: Kopic – Podrazký, Pleško

Rozhodčí: Kovařík – Pospíšil, Mencl

Diváků: 450

Fanshop banner