Posílení z hor rozdrtili hradeckého protivníka
Klub

Posílení z hor rozdrtili hradeckého protivníka

Redakce

Bezprostředně po návratu z kondičního soustředění v Jizerských horách sehrála boleslavská juniorka v domácím prostředí již páté úspěšné přípravné utkání. „Hradečtí se v průběhu utkání nedostali k vážnějšímu ohrožení naší branky, což byl důsledek dobré obranné hry boleslavského juniorského týmu, který opět podal sympatický, kolektivní a kombinační výkon,“ pravil vedoucí družstva Michal Doležal.

Na umělé trávě v areálu boleslavského Městského stadionu v prosluněném sobotním poledni měla boleslavská juniorka proti hradeckému soupeři od prvních minut více ze hry. Nikdo by se nedivil, kdyby už v prvním poločasu bylo o výsledku zápasu rozhodnuto. Bohužel vypracované boleslavské šance zůstaly nevyužité.
Schubert šel sám na brankáře, ale místo střely volil ještě kličku navíc a o míč přišel. Také Fabián, ověnčený prvním reprezentačním gólem v dresu české devatenáctky na zájezdu v Irsku, sám před brankou Hradce přestřelil.
Dvakrát se před přestávkou neprosadil ani Humaj, což je nová boleslavská ofenzivní akvizice. Devatenáctiletý urostlý útočník Stanislav Humaj přišel ze slovenského FC Vagum Dolné Vestenice, ovšem půl roku působil v dorosteneckém týmu 1.FC Norimberk, takže má i trochu mezinárodních zkušeností.

O osudu utkání rozhodli boleslavští junioři v prvních dvaceti minutách po změně stran.
Nejdříve v 56. minutě po centru Fabiána doklepl míč u zadní tyče M. Sedáček - 1:0. O pět minut později opět M. Sedláček dovršil pěknou kombinaci Fabiána s Dudkou – 2:0. Neuplynuly ještě ani dvě minuty od druhé úspěšné trefy a po trestném kopu M. Sedláčka se prosadil hlavou Dudka hlavou - 3:0. Skóre uzavřel v 75. minutě Schubert, když šel důrazně do zpětné přihrávky Dudky – 4:0. V závěrečných okamžicích utkání Horákova střela tečovaná Brezinským rozechvěla hradecké břevno.

Sestava FK Mladá Boleslav: Ehrenberger (46. Pokorný) – Brezinský, Vizingr, Mrvík (46. Zbrožek), Kalíšek (46. Horák) – M. Sedláček, Svoboda, Vajgl (46. Záblacký), Fabián (76. Herman) – Humaj (46. Dudka), Schubert.

Góly: 56. a 61. M. Sedláček, 63. Dudka, 75. Schubert

Fanshop banner