Fabián poprvé skóroval za národní tým v Irsku
Klub

Fabián poprvé skóroval za národní tým v Irsku

Redakce

Devatenáctiletá česká reprezentace dvakrát porazila Irsko 1:0 a 2:0. Boleslavský talentovaný záložník Tomáš Fabián byl u toho a obě utkání si parádně užil. V prvním oslavil jubilejní desátý start v reprezentačním dresu, ve druhém dal svůj první reprezentační gól. Potvrdil, že patří v této kategorii k nejlepším českým fotbalistům, a že si zaslouží dosavadní důvěru reprezentačního trenéra Jakuba Dovalila.

Čeští mladíci v Irsku sehráli dvě přátelská utkání ve dvou dnech. Obě vyhráli, aniž inkasovali gól. V prvním utkání se boleslavský Fabián dostal na hřiště jen v závěrečných minutách. Druhé utkání odehrál celé a dvě minuty před jeho koncem potvrdil gólem zaslouženou výhru. „Z těch dvou přípravných utkání mám velmi dobrý dojem. Hrát na ostrovech a neinkasovat v jediném utkání je velmi dobrý výkon,“ řekl trenér Jakub Dovalil pro oficiální web ČMFS při hodnocení dvou výher nad Iry. Část té chvály patří i boleslavskému Tomáši Fabiánovi.

Statistika reprezentačních utkání:

Středa 6. února 2008: Irsko“19“ – Česko“19“ 0:1 (0:1)

Sestava ČR“19“: Vaclík – Reinberk, J. Polák, Dreksa, Heidereich – V.Polák, Morávek, Mareček (83. Vojnar), Lesjaks (79. Fabián) – Bačík (46. Holek), Kozák (75. Dvořák). Gól: 13. Morávek.

Čtvrtek 7. února 2008: Irsko“19“ – Česko“19“ 0:2 (0:1)

Sestava ČR“19“: Bárta – Čelůstka, Brunclík, Dreksa (46. J. Polák), Reinberk (63. Lecjaks) – Nuc (90. Kozák), V. Polák (78. Mareček), Holek (82. Morávek), Wojnar, Fabián – Dvořák (85. Vaclík). Góly: 35. Wojnar, 88. Fabián.

 

Fanshop banner