V neděli proti vítězi letošní Tipsport ligy
Klub

V neděli proti vítězi letošní Tipsport ligy

Redakce

Boleslavskou generální zkouškou před zahájením jarní Gambrinus ligy je přípravné utkání FK Mladá Boleslav – FK Marila Příbram, které se hraje v neděli 10. února od 17 hodin na hlavním fotbalovém hřišti areálu boleslavského Městského stadionu. To znamená na den a hodinu přesně o týden dříve, než začne první ligový mistrák s Jabloncem. Nedělní příbramský soupeř je velkým překvapením letošní zimy, neboť vyhrál prestižní Tipsport ligu.
Průběh utkání sledujte v on-line reportáži na tomto klubovém webu nebo v mobilním telefonu prostřednictvím služby wap.fkmb.cz .

 

FK Marila Příbram vloni spadla z I.Gambrinus ligy. Prvoligový fotbal byl do Příbrami převeden v poslední dekádě 20. století z Dukly Praha. Pod hlavičkou Marily hrála Příbram v nejvyšší tuzemské soutěži od roku 2000.
Po podzimní sezóně drží Marila Příbram v mistrovské tabulce druhé ligy třetí místo a má na dohled postupovou naději. Na druhou Opavu ztrácí jeden a na vedoucí Slovácko dva body.

Příbramským se v zimní přípravě hodně daří. Od 12. ledna do první únorové neděle sehráli osm přípravných utkání, z nichž pět vyhráli, dvě remizovali a pouze jedno prohráli. Mají několik čerstvých zimní skalpů prvoligových klubů a nečekaně vyhráli jedenáctý ročník prestižního zimního turnaje, který se letos hrál jako Tipsport liga.
Příbramští v Tipsport lize porazili České Budějovice 4:2, nekompletní Slavii Praha 5:1, v semifinále Slovan Liberec 3:0 a ve finále Teplice 1:0. V základní skupině Tipsport ligy prohráli s Bohemians 0:1.
Mimo program Tipsport ligy remizovali se Spartou Praha i Slavií Praha shodně 1:1 a porazili třetiligovou Vlašim jasně 3:0.

Mladá Boleslav sice začala zimní přípravu nečekanou prohrou s druholigovým Hradcem Králové 0:2, ale v dalších pěti utkáních už neprohrála. Remizovala s druholigovými Bohemians Praha/Střížkov 1:1, porazila Dinamo Bucurest 2:0, remizovala s Politehnikou Temešvár 3:3 a FC Vasluj 0:0, výrazně přehrála druholigovou Duklu Praha 4:1.
Na trůnu pro zimního krále boleslavských střelců se tlačí tři fotbalisté – Táborský, Rajnoch a Mendy dali po dvou gólech. Sedláček, Kysela a Rolko se zapsali jednou.

Fanshop banner