Pražskou Duklu jasně přehráli
Klub

Pražskou Duklu jasně přehráli

Redakce

Boleslavští druholigovému soupeři povolili jeden vyrovnávací gól, ale jinak po většinu času měli více ze hry a zaslouženě vyhráli rozdílem třídy. Do branky Dukly se trefili Mendy, Rolko, Táborský a vlastní obránce Kuděla, boleslavského Pižanowského překonal exboleslavský útočník Kulvajt. Boleslavský trenér dal příležitost dvěma brankářům a sedmnácti hráčům. Do hry nezasáhli Ganugrava, zraněný Opiela a nepřítomný Rajnoch, který je s českou reprezentací na Kypru.

Předposlední přípravné utkání se hrálo na přírodním trávníku bývalé hlavní plochy areálu Městského stadionu za vlhka a na počátek února v nečekaném teple (+10°C).
V sestavě druholigového soupeře byli exboleslavští hráči Kulvajt a Rychlík, spolu s nimi boleslavský kmenový hráč Nečas, který bude v Dukle Praha na jaře 2008 hostovat.

V úvodu utkání se Boleslavští dopouštěli opakovaně nepřesností v kombinaci a na dostřel soupeřovy branky se dostali Táborský a Poláček. Prvnímu brankář střelu chytil, druhý branku překopl. Pražané to zkusili zleva Rychlíkem, ale Rolko míč do vápna nepustil. První čtvrthodinku uzavřel Dittrich, na jehož prudký centr Kysela ani Mendy nedosáhli. Potom zahrozili opakovaně Mendy a Rolko po rohových kopech. Do té doby nejnebezpečnější akcí Dukly Praha byl samostatný průnik Nečase z pravé strany, kdy se dostal až před Pižanowského, ale na něho už nevyzrál.

Ve 27. minutě Kalinovu akci z levého křídla zakončil jemnou tečí Mendy, který překvapil vybíhajícího brankáře Pláničku – 1:0.
Na boleslavský gól odpověděl soupeř nejprve slabou střelou Nečase do brankáře a ve 31. minutě po Nečasově perfektní přihrávce přesnou Kulvajtovou střelou podle vybíhajícího Pižanowského – 1:1.
Než se hráči dočkali přestávky, strhla Boleslav vedení opět na svoji stranu. Ve 42. minutě kopal Poláček rohový kop, míč se ze skrumáže na malém vápně odrazil k Rolkovi a ten bez přípravy tvrdě pravačkou všechny včetně brankáře prostřelil – 2:1.

Druhý poločas začal zase nečekaně častými nepřesnostmi v boleslavské kombinaci. Až v 61. minutě po Ševinského průniku vystřelil pěkně Řezníček, ale těsně minul.
V 62. minutě založil Hodúr akci přes Řezníčka, který připravil palebnou pozici Táborskému. Na jeho bombu sice střídající brankář Rada dosáhl, ale v rukavicích ji neudržel – 3:1.
Ojedinělé útoky Dukly Praha končily slabými nebo nepřesnými střelami, centrované míče s jistotou posbíral Miller. Pražané s blížícím se koncem ztráceli elán i síly a v 80. minutě si dali vlastní gól. Ševinský podle pravé čáry poslal do úniku Kyselu a jeho ostrý centr do malého trestného území si do vlastní sítě srazil Kuděla ve snaze zabránit Maškovi v zakončení – 4:1. Mašek se potom ještě ocitl v další šanci, ale branku minul.

Sestava FK Mladá Boleslav: Pižanowski (46. Miller) – Procházka, Rolko (59. Ševinský), Kopic, Kalina – Dittrich (46. Řezníček), Táborský (64. Hrdlička), Hodúr ((64. Holub), Poláček (56. Vaněček) – Kysela, Mendy (63. Sedláček, 71 Mašek). Sedláček odstoupil kvůli zranění v obličeji. Připraven ještě byl Ganugrava.

FK Dukla Praha: Plánička (46. Rada) - Mikula (59. Kopta), Palša, Kuděla, Rychlík – Svatonský, Michal (46. Hanus), Ludačka (59. Hubka), Volek (46. Daněk) – Nečas (65. Malý), Kulvajt (65. Kunc).

Góly: 27. Mendy, 42. Rolko, 62. Táborský, 80. vlastní (Kuděla) – 31. Kulvajt

ŽK: Kopic – Palša, Ludačka

Rozhodčí: Drábek – Hojsík, Jiřík

Diváků: 220

Fanshop banner