Bořil, Rýdl a Tvaroha reprezentovali ve Španělsku
Klub

Bořil, Rýdl a Tvaroha reprezentovali ve Španělsku

Redakce

Trojice boleslavských talentovaných fotbalistů Jan Bořil, Michal Rýdl a Pavel Tvaroha byli v reprezentačním výběru sedmnáctileté české reprezentace, která byla v týdnu 3.-9. února na mezinárodním dorosteneckém turnaji La Manga ve Španělsku. Postupně porazili Nizozemce, remizovali s Nory a vyhráli nad Ukrajinci.

Ofenzivní hráč Jan Bořil už v roce 2007 nastoupil k pěti utkáním reprezentačního výběru šestnáctiletých a k jedenácti utkáním reprezentace sedmnáctiletých, v nichž dal dva góly. S jedenácti starty v sedmnáctileté reprezentaci patřil spolu se sparťanským Putzem (také 11 startů), slávistickým Kolaříkem (10) a brněnským Štouračem (10) k nejzkušenějším borcům českého dorosteneckého výběru pro španělský turnaj.
Obránce Michal Rýdl si v roce 2007 připsal pět startů za šestnáctiletou a sedm startů za sedmnáctiletou reprezentaci, za kterou dal jeden gól.
Středopolař Pavel Tvaroha poprvé v českém národním dresu vběhl na hřiště v závěru pondělního utkání proti Nizozemsku právě na španělském turnaji v La Manga.

Trenér sedmnáctileté reprezentace České republiky Josef Pešice na únorový mezinárodní turnaj La Manga ve Španělsku nominoval osmnáct hráčů z osmi tuzemských klubů. Mladá Boleslav, Sparta Praha, Slavia Praha a Teplice mají v Pešiceho týmu trojnásobné zastoupení. Viktoria Plzeň a Sigma Olomouc dodali po dvou, Bohemians 1905 a Brno po jednom hráči.

Všichni tři boleslavští dorostenci zasáhli do všech tří turnajových utkání. Nejvíce času na hřišti strávil Rýdl, jenž kromě pár minut v posledním utkání odehrál téměř tři kompletní zápasy. Bořil sehrál dvě celá utkání a jeden poločas. Nováček Tvaroha si připsal tři premiérové starty v národním dresu, když dvakrát nastoupil v základní sestavě.

Pondělí 4. února od 18 hodin: Nizozemsko“17“ – Česko“17“ 0:1 (0:1)

Sestava ČR“17“: Kulovaný – Jelen, Matas, Kolařík, Rýdl – Lácha (77. Smrž), Putz, Folprecht (69. Šindelář), Bořil – Kadlec (80. Tvaroha), Štourač (59. Doležel). Gól: 31. Kadlec.

Středa 6. února od 16 hodin: Norsko“17“ – Česko“17“ 1:1 (1:0)

Sestava ČR“17“: Kulovaný – Jelen (41. Lácha), Matas, Murín, Rýdl – Smrž (73. Doležel), Putz, Tvaroha (78. Šindelář), Kučera (41. Bořil) – Kadlec, Šťourač. Gól ČR: 64. Šťourač.

Pátek 8. února od 13 hodin: Ukrajina"17" – Česko"17" 0:2 (0:0)

Sestava ČR“17“: Malina – Lácha, Murín, Kolařík, Rýdl (78. Jelen) – Kučera (41. Smrž), Tvaroha (41. Kadlec), Šindelář (41. Putz), Bořil – Doležel (60. Šťourač), Folprecht. Góly: 66. Kolařík, 71. Kadlec.

Reprezentace České republiky“17“ se vrátí na pražskou Ruzyni v neděli 9. února kolem čtvrté hodiny odpolední.
Fanshop banner