Dospělým nastříleli góly Tvaroha a Chramosta
Klub

Dospělým nastříleli góly Tvaroha a Chramosta

Redakce

Boleslavští dorostenci v přípravném utkání proti týmu dospělých se těžko vyrovnávali s důraznější hrou, než na jakou jsou zvyklí při fotbale se svými vrstevníky. Trenéra Peřinu navíc zklamaly zbytečné individuální chyby, kterými mladíci nabízeli zkušenějším protihráčům gólové šance.

Boleslavští dorostenci tradičně nevstoupili do utkání dobře a v prvních deseti minutách mohli třikrát inkasovat. Navíc ve 13. minutě prohráli souboj u postraní čáry postupně Rýdl a Šorm a přes střed boleslavské obrany se velimský soupeř dostal do šance, kterou již gólově zužitkoval – 0:1.
Netrvalo však dlouho a v 17. minutě si naběhl do strany Tvaroha a únik po brankové čáře zakončil překvapující a vyrovnávací střelou – 1:1.
Poté se hrálo především ve středu pole a to velmi důrazně, na což boleslavští dorostenci nechtěli přistoupit a začali se vyhýbat soubojům, čímž měl soupeř zákonitě více ze hry. Od 25. minuty přeci jenom dorostenci srovnali krok v důrazu a začali hosty přehrávat. Žádnou vážnou šanci si však nevytvořili.

Do druhého poločasu přišlo boleslavské dorostenecké družstvo s pěti změnami a ty se bohužel projevily nepříznivě na kvalitě hry. Navíc krátce po přestávce udělal hrubku Novotný a zkušený soupeř nájezd na Kanavala přetavil ve vedoucí gól – 1:2.
Po dalších deseti minutách opět chyboval Novotný a na hranici pokutového území fauloval. Velimští ze standardní situace zvýšili – 1:3
. V následujících minutách hra boleslavského družstva místo fotbal připomínala směsici strachu, alibismu a naivismu.
Konečnou podobu skóre dal po chybě hostujícího brankáře z penalty Chramosta – 2:3.

Trenér dorosteneckého družstva FK Mladá Boleslav Jaroslav Peřina nebyl se svými svěřenci spokojený: „Jak jsem chválil minulé utkání, tak tentokrát jsem velmi kritický k našemu výkonu. Hráči byli upozorněni, že dospělý fotbal je plný soubojů a důrazu a že je potřeba se s tím vyrovnat, leč ani první, ani druhý poločas to nedokázali. Přes tři obdržené branky jsem paradoxně spokojen s obrannou činností, protože soupeř vystřelil všehovšudy osmkrát na branku a oba góly ve druhém poločase jsme dostali po individuální chybě jednotlivce."

Sestava FK Mladá Boleslav: Stuchlý (45. Kanaval) – Hubač (45. Jeník), Bílý, Pečínka (45.Novotný), Olšák – Malík, Tvaroha, Šorm (45. Tomášek), Rýdl – Chramosta (45. Merkl), Bořil (45. Rozumný).

Góly: Tvaroha, Chramosta

Fanshop banner