Šmerdu si vyhlédla Sparta Krč
Klub

Šmerdu si vyhlédla Sparta Krč

Redakce

Osmadvacetiletý Jaromír Šmerda odchází z FK Mladá Boleslav do druholigové Sparty Krč. Kluby se na přestupu definitivně dohodly v prvních únorových dnech roku 2008. Šmerda v novém působišti již absolvoval část zimní přípravy a měl by být pro krčského nováčka druhé ligy posilou v boji o záchranu této soutěže.

Jaromír Šmerda je sparťanský odchovanec a jako mnozí jemu podobní v mateřském klubu šanci nedostal, ačkoliv v rezervě podával spolehlivé výkony. Do Mladé Boleslavi přišel v roce 2001 a pomohl ji k postupu z druhé do první ligy. Za Mladou Boleslav odehrál sedmnáct prvoligových utkání, aniž dal gól.
Hrával buď na kraji obrany nebo na postu defenzivního záložníka, kde zodpovědně kryl záda tvořivému Matějovskému, s nímž byl i velký kamarád. V modrobílých barvách zažil atmosféru evropských soutěží. Na podzim 2006 hrál v obou utkáních proti Galatasaray Istanbul i v obou utkáních proti Olympique Marseille. V dramatickém domácím utkání proti namyšleným marseillským fotbalistům byl po druhé žluté kartě vyloučen a o to více se potom radoval z postupu do podzimní skupiny Poháru UEFA, ve které zasáhl do hry jen v Rumunsku proti Rapidu Bucurest, když v závěru utkání vystřídal Abrahama.
V průběhu šestiletého mladoboleslavského angažmá hostoval v Ústí nad Labem, Příbrami a naposledy Hradci Králové.

Fanshop banner