Ve středu nás prověří Dukla Praha
Klub

Ve středu nás prověří Dukla Praha

Redakce

Přípravné utkání FK Mladá Boleslav – FK Dukla Praha se hraje ve středu 6. února od 11 hodin na hřišti v areálu boleslavského Městského stadionu. Zda se bude hrát, na hlavní ploše s přírodním trávníkem, nebo na hřišti s umělým povrchem, rozhodne se bezprostředně před výkopem podle vývoje počasí. V tomto duelu s druholigovým soupeřem se boleslavští fotbalisté předvedou svým fandům po třítýdenní pauze, ve které absolvovali kyperské soustředění, kde ani v jednom střetnutí s rumunskými soupeři neprohráli.
Průběh utkání sledujte v on-line reportáži na tomto klubovém webu nebo na svém mobilu prostřednictvím služby wap.fkmb.cz.

Trenér Mladé Boleslavi má pohromadě téměř kompletní hráčský kádr, jenž absolvoval dosavadní přípravu včetně gruzínského mladíka Ganugravy. Tréninkové úlevy má pouze Opiela kvůli potížím se stehenním svalem. Chybět bude Rajnoch, který je na Kypru s českým reprezentačním týmem.

FK Dukla Praha je klubem, jehož historie zrcadlí zvláštní poměry v české společnosti druhé poloviny 20. století. V roce 1948 na politickou objednávku komunistické vlády vytvořený Armádní tělovýchovný klub (ATK) byl nejprve o pět let později přejmenovaný na Ústřední dům armády (ÚDA) a v zimě 1956 na Duklu Praha. Vždy se potýkal s nepřízní části sportovní veřejnosti kvůli nekorektnímu a direktivnímu přebírání nejlepších fotbalistů civilním klubům. Ani slavná éra v šedesátých letech na to nedala zapomenout. V poslední dekádě minulého století pod vlivem změny režimu Dukla bez státních peněz uvadla ekonomicky i sportovně. V roce 1997 se po předchozím úpadku sice vrátila do první ligy, ale zároveň ji tehdejší majitelé přestěhovali do Příbrami a na pražské Julisce, tradičním sídle Dukly Praha, zůstala jenom mládežnická družstva. Dnes se k odkazu Dukly Praha hlásí stejnojmenný klub z pražské Julisky i středočeská Marila Příbram. Oba jsou nyní v druhé lize. Marila Příbram třetí od špice, Dukla Praha třetí od konce. Oba v tomto týdnu přijedou do Mladé Boleslavi. Dukla Praha ve středu 6. února a Marila Příbram v neděli 10. února.

Dukla Praha je v druholigové tabulce čtrnáctá jeden bod nad sestupovou propastí. Ze šestnácti účastníků druhé ligy měla na podzim pátý nejslabší útok. Dala jenom patnáct gólů. Klubovým kanonýrem je osmadvacetiletý Tomáš Kulvajt, který hrával za Mladou Boleslav v době jejího druholigového období, se čtyřmi podzimními trefami. Kulvajtův kolega z útoku Jan Svatonský se trefil třikrát. Z dalších hráčů Holub a Michal dvakrát, Hubka, Kunc, Ludačka a Mikula jednou. Ofenzivu by měl na jaře posílit Radim Nečas, kterého do Dukly Praha uvolnila Mladá Boleslav na půlroční hostování.

Fanshop banner