Fabián odletěl do Irska
Klub

Fabián odletěl do Irska

Redakce

Boleslavský osmnáctiletý záložník Tomáš Fabián je v nominaci české reprezentace devatenáctiletých fotbalistů, se kterou v neděli 3. února odletěl do Irska ke dvěma přátelským utkáním. Domů se vrátí až v pátek 8. února. Fabián již od loňského roku trénuje s boleslavským prvoligovým áčkem a mistrovské zápasy hraje pravidelně za třetiligovou juniorku, ačkoliv podle věku by stále ještě mohl nastupovat v dorosteneckém družstvu.

V únorové reprezentační výpravě do Irska je Tomáš Fabián jediným zástupcem mladoboleslavského fotbalu, neboť boleslavský obránce Petr Pára s poraněným kolenem zůstal mezi necestujícími náhradníky. Reprezentační trenér Jakub Dovalil povolal devatenáct hráčů z dvanácti českých a jednoho německého klubu. Čtyři hráče dodala Sigma Olomouc, po dvou Tescoma Zlín a Slovácko. Zastoupení jedním fotbalistou mají Mladá Boleslav, Hradec Králové, Sparta Praha, Opava, Viktoria Plzeň, Brno, Bohemians 1905, Slovan Liberec, Vítkovice, Baník Ostrava a Hamburger SV.

Fabiána v Irsku čeká jubilejní desáté utkání v českém reprezentačním dresu. Za osmnáctiletou reprezentaci si připsal sedm, za devatenáctiletou zatím jenom dva starty. Všech devět v loňském roce 2007. Gól ještě nedal ani jeden.
Fabián reprezentační akci absolvuje v období kondiční přípravy boleslavské juniorky, do jejíž základní sestavy patří. Ovšem obavy, že by se mu v jarní mistrovské sezóně nedostávalo sil kvůli absenci na soustředění v Jizerských horách, si nepřipouští. „Kondiční soustředění jsem absolvoval s boleslavským áčkem v Nymburku na začátku ledna,“ připomněl. A tak se oprávněně těší se, že si zahraje proti zajímavému zahraničnímu soupeři. „Každá podobná mezinárodní zkušenost se hodí,“ prohlásil Fabián bezprostředně před nedělním odletem.
Fanshop banner