Na rozloučenou s Kyprem nedali ani jeden gól
Klub

Na rozloučenou s Kyprem nedali ani jeden gól

Redakce

Třetí a poslední utkání v průběhu kyperského soustředění sehráli boleslavští fotbalisté proti sedmému týmu rumunské ligy FC Vasluj. Hrálo se ve středečním odpoledni 30. ledna v areálu Alfa Sport v Larnace za pošmourného a větrného počasí při nevalné teplotě necelých 10°C. Střetnutí bylo charakteristické častými osobními souboji oboustranně důraznými, což na boleslavské straně odnesl Táborský tržnou ránou v obličeji.

Po opatrném začátku se Boleslavští dostali do první šance ve 20. minutě. Po akci Kaliny a Vaněčka z levé strany střeleckou příležitost Řezníčka zmařil rumunský brankář za cenu rohového kopu, který však Boleslavští k dalšímu ohrožení branky nevyužili. O čtyři minuty později Vaněčkovu akci zakončil Holub střelou nad branku. Další Holubovu povedenou ránu, tentokrát po přihrávce Hrdličky, gólman lapil. Dvě minuty před koncem minul rumunskou branku Mendy střelou z pětadvaceti metrů.

Po přestávce nejprve v 51. minutě napálil Poláček přímý trestný kop z hranice pokutového území do hráčské zdi. V 64. minutě závar před rumunskou branou vyřešil odvážným zákrokem brankář.
V 72. minutě si Rumuni vypracovali do té doby nejvážněší střeleckou příležitost. Pižanowski ránu z dvaceti metrů vyrazil a při dorážce z malého vápna soupeř netrefil branku. Vzápětí na druhé straně po Kalinově centru hlavičkoval Mašek z malého vápna těsně nad.
V 76. minutě po přímém trestném kopu Poláčka z pravé strany zakončoval Rajnoch hlavou přímo do brankáře. Tři minuty před závěrečným hvizdem rychlý boleslavský brejk završil Kalina centrem před rumunskou branku, kde se nedokázali do soupeřovy sítě trefit Kysela ani Dittrich.

„Vyrovnané a tvrdé utkání s více šancemi na naší straně. Na našem výkonu se projevila únava z náročných tréninků. Ale i po bezgólovém skóre jsem s úrovní utkání i s výkony hráčů spokojen. Do zápasu zasáhli všichni hráči mimo zraněného Opiely a třetího brankáře Šedy. Jediným stínem utkání bylo zranění Táborského, který utrpěl v tvrdém osobním souboji tržnou ránu v obličeji,“ shrnul své postřehy z posledního kyperského utkání boleslavský kouč Zdeněk Ščasný.

Sestava FK Mladá Boleslav I. poločas: Miller – Ševinský, Rolko, Kopic, Kalina – Sedláček, Hrdlička, Táborský, Vaněček – Holub, Řezníček.

Sestava FK Mladá Boleslav II. poločas: Pižanowski – Procházka, Rajnoch, Kopic, Kalina – Dittrich, Hodúr, Mendy, Poláček – Kysela, Mašek.

Fanshop banner