Přijede aspirant na postup z divize do ČFL
Klub

Přijede aspirant na postup z divize do ČFL

Redakce

Přípravné utkání FK Mladá Boleslav“B“ – SK Hlavice se hraje v neděli 3. února od 11 hodin na hřišti s umělou trávou v areálu boleslavského Městského stadionu. V tomto čtvrtém zimním utkání čeká juniorku náročná prověrka s ambiciózním soupeřem z čela divizní C skupiny a možným podzimním rivalem v ČFL.

Klub z malé vísky v severočeském regionu, jehož branku hájí Josef Bejr, boleslavské fotbalové veřejnosti jistě známé jméno, je po podzimu v divizní C skupině nečekaně první. SK Hlavice s pětibodovým náskokem před druhými Ovčáry a devítibodovým před Dvorem Králové patří k horkým kandidátům na postup do ČFL. Tím spíše, když Ovčáry v loňském roce z ČFL z vlastní vůle odstoupily kvůli ekonomické náročnosti a nelze tedy očekávat, že by se letos usilovně rvaly o postup.
SK Hlavice ze čtrnácti odehraných podzimních divizních utkání ročníku 2007/08 dvanáct vyhrál a pouze ve dvou podlehl. Porazily je na svých hřištích Ovčáry 1:0 a Čelákovice 2:1.

Trenéra boleslavské juniorky Karla Stannera trápí rozsáhlá marodka v řadách jeho hráčů. V předchozím utkání proti liberecké juniorce postrádal Páru, Horáka, Kučeru, Záblackého, Murárika a Hermana. Nemohl počítat ani se Schubertem, který sice trénoval s prvoligovým áčkem, ale na kyperské soustředění neodletěl kvůli viróze a tudíž nebyl použitelný ani pro juniorku.
Boleslavské juniory po nedělním střetnutí s divizní Hlavicí čeká týdenní kondiční soustředění v Janově nad Nisou, kam odjedou v pondělí 4. února a zpět do Pojizeří se vrátí v sobotu 9. února, kdy mají v Mladé Boleslavi dohodnuté páté přípravné utkání letošní zimy s juniorkou Hradce Králové.
Fanshop banner