Riegel bude na jaře v Hradci Králové
Klub

Riegel bude na jaře v Hradci Králové

Redakce

Fotbalista FK Mladá Boleslav Jan Riegel bude na jaře pomáhat Hradci Králové vybojovat postupu z druhé do první ligy. Kluby se v posledních lednových dnech dohodly, že Riegel bude do Hradce Králové uvolněn na hostování do 30. června 2008. Příbramský odchovanec a od předminulého léta kmenový hráč FK Mladá Boleslav se vrací k fotbalu po více než roční pauze zaviněné zraněním.

Sedmadvacetiletý Jan Riegel má na svém osobním kontě 138 utkání a 12 gólů v první lize. Vysoký, bez sedmi centimetrů téměř dvoumetrový defenzivní fotbalista je příbramským odchovancem. U Litavky působil v mládežnických družstvech i dospělé rezervě. Nižší soutěže hrával také v Mostu a Milíně.
Prvoligovou premiéru si odbyl v roce 2000 v příbramském dresu, který na půl roku vysvlékl, když na jaře 2002 hostoval v Drnovicích.
Do Mladé Boleslavi přestoupil v létě 2006 výměnou za podobný typ hráče Martina Svitáka. V mladoboleslavských barvách však odehrál jenom šest prvoligových mistráků, neboť se na podzim 2006 zranil. Absolvoval dva operační zákroky na koleně a na fotbalové hřiště se vrátil po čtrnácti měsících v závěru loňského roku.
Zahájil s boleslavským mužstvem letošní zimní přípravu a sehrál dvě přípravná utkání, první proti Hradci Králové, jehož sestavu pro jaro jistě posílí.

Fanshop banner