Boleslav se přihlásila do Intertoto Cupu
Klub

Boleslav se přihlásila do Intertoto Cupu

Redakce

Vedení FK Mladá Boleslav podalo v příslušném termínu na sekretariát Českomoravského fotbalového svazu oficiální přihlášku do letní evropské soutěže Intertoto Cup soutěžního roku 2008. Podobný zájem projevilo dalších jedenáct prvoligových klubů. Protože Česko má v této soutěži garantované pouze jedno místo, tak o účasti konkrétního klubu rozhodne pořadí v Gambrinus lize na konci ročníku 2007/08.

První dva kluby Gambrinus ligy budou hrát kvalifikační předkola o Ligu mistrů. Ze třetího místa vede cesta do Poháru UEFA, kam se kvalifikuje i vítěz Poháru ČMFS. Čtvrté místo v pořadí Gambrinus ligy znamená účast v Intertoto Cupu, ze kterého v případě úspěšného působení vede další cesta do Poháru UEFA.
Za určitých okolností by se do Intertoto Cupu mohl dostat i klub z páté příčky. To kdyby vítěz Poháru ČMFS, případně finalista s právem účasti v Poháru UEFA skončil na třetím nebo čtvrtém místě Gambrinus ligy, tak by potom klub z páté ligové příčky postupoval do Intertoto Cupu. O tom však bude jasno až před koncem května po odehrání ligové a pohárové soutěže.
Jisté je zatím to, že český zástupce začne Intertoto Cup v druhém předkole, které se hraje v prvních dvou červencových víkendech.
Do Intertoto Cupu se přihlásilo dvanáct klubů: Slavia Praha, Sparta Praha, Teplice, Baník Ostrava, Brno, Tescoma Zlín, Dynamo České Budějovice, Sigma Olomouc, Mladá Boleslav, Slovan Liberec, Viktoria Žižkov a Siad Most.
Pouze Jablonec, Plzeň, Kladno a Bohemians nevěří, že by se na čtvrtou či pátou příčku probojovaly a přihlášku v určeném termínu na ČMFS nedodaly.

Fanshop banner