Dorostenci dali Klokanům trojku
Klub

Dorostenci dali Klokanům trojku

Redakce

Boleslavští dorostenci trenéra Peřiny předvedli v přípravném utkání aktivní a agresivní fotbal, který již v prvním poločase korunovali třemi góly Chramosty, Malíka a Bořila. Plynuost hry sice narušovalo nepříjemné větrné počasí, ale boleslavské družstvo ukázalo, že v přípravě na jarní mistrovskou sezónu jde dobrou cestou. Další přípravné utkání sehrají ligoví dorostenci první únorovou sobotu doma proti dospělému týmu Velimi.

Přestože utkání začali lépe pražští dorostenci, kteří si v prvních minutách vynutili herní převahu a získali několik standardních situací, do vedení šli boleslavští dorostenci ze své první povedené akce.
Ve 14. minutě Chramosta vystihl nepřesnou zpětnou přihrávku a v samostatném nájezdu střelecky nezaváhal - 1:0.
Za tři minuty Šorm ukázkově uvolnil Malíka a ten přesto, že byl faulován, dokázal šanci zakončit nechytatelnou ranou – 2:0
.
Boleslavští si ve zbývajícím průběhu prvního poločasu vytvořili ještě několik nadějných situací, ale gólem skončila až rána Bořila ze dvaceti metrů - 3:0.

Ve druhém poločase měl dvě veliké příležitosti Kubát, když šel dvakrát sám na brankáře, ale ani jednou nájezd gólově nezakončit. Hra se většinou odvíjela ve středu pole a aktérům duelu hodně vadil silný vítr. Gólově se už ani jedno družstvo neprosadilo a tak po závěrečném hvizdu platilo skóre z prvního poločasu.

Trenér boleslavského dorostu Jaroslav Peřina byl se svými svěřenci spokojený: „V prvním poločase měla naše hra vysoké parametry a pokud bychom v nastaveném trendu pokračovali, budu jedině rád. Agresivní a důslednou obrannou činnost s rychlým přechodem do útoku bychom rádi přenesli i do jarních bojů. Ve druhém poločase již hra nepůsobila tak kompaktním dojmem, ale jsem rád, že jsme odehráli utkání s nulou na kontě, protože obranná činnost nás na podzim dost trápila.“

Sestava dorosteneckého družstva FK Mladá Boleslav: Kanaval (46. Stuchlý) - Hubač, Bílý, Novotný, Rýdl – Malík (46. Tomášek), Dudka, Šorm, Rozumný (45. Pečínka) –Chramosta, Bořil (46. Kubát).

Góly: 14. Chramosta, 17. Malík, 30. Bořil

Fanshop banner