Kudela trenéra Ščasného nepřesvědčil
Klub

Kudela trenéra Ščasného nepřesvědčil

Redakce

FK Mladá Boleslav řeší, kdo bude režisérem hry po Matějovském. Při trénincích na Kypru se do dresu s číslem osm oblékal Zdeněk Kudela, sportovní ředitel FK Mladá Boleslav. Přemohl bolesti v operovaném koleni a vyklusával kolem jednoho z mnoha fotbalových hřišť v Ayia Napa. „Od tréninkového fotbalu, kterého se zúčastnil, s ním do sestavy nepočítám,“ zavrhl trenér Zdeněk Ščasný nabízenou, ale přeci jenom hodně fantastickou variantu.

Odchod Matějovského, kterého Ščasný považuje za hráče mimořádných kvalit a není s tímto názorem zdaleka ojedinělý, by měl vyřešit příchod slovenského reprezentanta Ivana Hodúra. „K němu do středu zálohy můžeme postavit Mendyho, Opielu a případně i Rajnocha,“ naznačil varianty trenér.

Ve středu rozestavení boleslavského týmu si Ivan Hodúr, zimní posila ze Slovanu Liberec, osahává pozici. Při utkání s rumunským Temešvárem naznačil svoji sílu především v závěrečné půlhodince. To se oboustranně hra vyostřila a on dokázal i uprostřed šavlovaček zachovat chladnou mysl a přehled o dění na hřišti. Včas i přesně rozehrával míče na spoluhráče ve volném prostoru a perfektně servíroval centry do soupeřova trestného území ze standardních situací.

Vedle Hodúra většinu času v prvním a druhém přípravném utkání na Kypru odehrál Mendy. „Znám dobře jeho schopnosti z Mostu,“ vysvětlil trenér Ščasný proč právě tímto tahem reagoval na zranění Lukáše Opiely, jenž přišel zkraje roku do boleslavské zálohy ze Zlína. Ovšem po druhém zimním utkání proti Bohemians Praha si poranil stehenní sval. Když prvotní bolest trochu pominula, vrátil se do tréninku, ale potíže se vrátily. „Nemůžu pořádně kopat do míče,“ prozradil Opiela a dlaní svíral postižené místo na zadní straně stehna. „Je nešťastný, že nemůže v novém mužstvu ukázat, co umí. Až je mi ho líto,“ prohlásil trenér Ščasný.

Dotaz po složení záložní řady pro úvodní ligové utkání, které se kvapem blíží, stále ještě zůstává bez odpovědi. Pozitivním faktem však je, že trenér má z čeho vybírat a příležitosti ke zkoušení. Dvě utkání v druhém týdnu kyperského soustředění a po návratu do Mladé Boleslavi dvě poslední přípravná utkání s Duklou Praha a Marilou Příbram.
Fanshop banner