Góly Rajnocha, Mendyho a Kysely stačily jen na remízu
Klub

Góly Rajnocha, Mendyho a Kysely stačily jen na remízu

Redakce

Přestřelka s nejlepším útokem rumunské ligy skončila smírně. Temešvár vedený Uhrinem šel snadno do vedení po školáckých chybách boleslavské defenzívy. V závěru utkání, kdy se při některých soubojích hodně jiskřilo, dotáhli Boleslavští gólovou ztrátu a o výhru je připravili nepřesní sudí neuznáním regulérního gólu.

Pro Boleslav byla nešťastnou 13. minuta, kdy se soupeř probil přes Kalinu a po centru z pravého křídla Sedláček s Rajnochem nestihli pokrýt rumunského střelce Bucura – 1:0. Boleslavští se ztěžka dostávali do tempa a jejich centrované míče nenacházely v rumunské šestnáctce ty správné adresáty.
Ve 28. minutě po trestném kopu od pravé postranní lajny kapitán rumunského celku Ganea z malého vápna hlavou překonal Pižanowského podruhé – 2:0.
Následovala boleslavská pětiminutovka. Poláčkův roh slabě zakončil Sedláček, Dittrichův centr hlavičkoval Táborský těsně nad a ve 33. minutě po faulu na Táborského kopal z levé strany Hodúr trestný kop a Rajnoch míč hlavou usměrnil do rumunské branky – 2:1.
V následující minutě však rumunský celek opět zvýšil vedení o dva góly. Kopic se nedomluvil s vlastním brankářem, kterému hlavičkoval hodně slabou malou domů a k míči se dříve než Pižanowski dostal rumunský forvard Bucura a se štěstím skóroval – 3:1.
Do konce poločasu nedali nadějné boleslavské šance Sedláček po Poláčkově rohu a Poláček po Mendyho akci.

Po změně stran v 57. minutě rumunský brankář neudržel v náruči trestný kop Poláčka nařízený za faul na Hodúra a ve skrumáži u levé tyčky dorazil míč do sítě Mendy – 3:2.
V 63. minutě předvedli Boleslavští parádní akci. Po faulu na pronikajícího Kyselu rozehrál Hodúr trestný kop přízemní přihrávkou na Rajnocha a jeho bombu rumunský brankář se štěstím vyrazil. O dvě minuty později, pro změnu po faulu na Vaněčka, trestňák Hodúra hlavičkoval úspěšně Rajnoch, ale rozhodčí regulérní gól neuznali pro domnělý ofsajd střelce.
V následném průběhu dramatického duelu Táborský netrefil branku po spolupráci s Kyselou, na druhé straně Rajnoch špatně přihrál Kopicovi, ale soupeř stoperský kiks nepotrestal. V 73. minutě po Hodúrově centru bombou bez přípravy trefil Kopic brankáře a vyražený míč napálil povedeně Procházka, ale reflexivní zákrok gólmana rumunskou branku pro tuto chvíli uchránil.
Pět minut před koncem slovenský fotbalista v rumunských službách Borbély trefil loktem do obličeje Mendyho a po následné strkanici je kyperský sudí nejprve vyzval ke vzájemné omluvě, k čemuž se fotbalisté neměli, a tak je oba vykázal z hrací plochy.
V 88. minutě utekl rumunské obraně Kysela, obešel i vyběhnuvšího gólmana a do opuštěné branky s jistotou vyrovnal – 3:3.

Sestava FK Mladá Boleslav: Pižanowski – Sedláček (46. Ševinský), Rajnoch, Kopic, Kalina (77. Holub) – Dittrich (46. Procházka), Hodúr, Mendy, Poláček (58. Vaněček) – Kysela, Táborský.

Góly: 13. a 34. Bucur, 28. Ganea - 33. Rajnoch, 57. Mendy, 88. Kysela

Fanshop banner