Opielu trápí svalové poranění
Klub

Opielu trápí svalové poranění

Redakce

Fotbalisté Mladé Boleslavi využívají na Kypru příjemné podmínky pro přípravu. Teploty se pohybují kolem 16°C, od moře pofukuje větřík. K polehávání na pláži to ideální není, pro fotbalový trénink ano. V prvním týdnu pobytu se hráči v moři namočili jenom jednou, a to na doporučení lékaře a maséra po prvním přípravném utkání.

„Fotbalisté většinu zdejšího tréninkového času věnují zlepšení střelecké produktivity. Z herního projevu v prvním utkání proti Dinamu Bucurest jsem měl velmi dobrý dojem, protože mužstvo dalo dva góly, vypracovalo si i další šance a zároveň disciplinovaně bránilo,“ hlásil z kyperského Ayia Napa boleslavský sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Jediným stínem kyperského kempu jsou přetrvávající svalové obtíže Lukáše Opiely. Ke zranění stehenního svalu přišel v utkání s Bohemians před odletem na Kypr a léčba probíhá pomaleji, než by si hráč i trenér přáli. Proto Opiela nehrál proti Dinamu Bucurest a nenastoupí ani v druhém utkání proti Politehnica Temešvár.
Pátý klub rumunské ligy vedený koučem Dušanem Uhrinem přiletěl na Kypr teprve ve středu. „S Dušanem jsme se už pozdravili a byli spolu vybrat hřiště, na kterém se naše mužstva utkají,“ prozradil Zdeněk Kudela.

Boleslavská fotbalová výprava se oproti původně nominovanému počtu čtyřiadvaceti fotbalistů zúžila na dvaadvacet mužů. Neodletěli Schubert, kterého schvátila viróza, a Ganugrava, který neměl vyřešené podmínky boleslavského kontraktu a tím pádem ani potřebné vízum. Schubert je v domácím ošetřování, Ganugrava trénuje s juniorkou v Mladé Boleslavi. Tak to zůstane i v druhém týdnu kyperského kempu.

Fanshop banner