Proti nejproduktivnějšímu rumunskému útoku
Klub

Proti nejproduktivnějšímu rumunskému útoku

Redakce

Druhé přípravné utkání na kyperském soustředění FK Mladá Boleslav – FCU Politehnica Temešvár se hraje v pátek 25. ledna od 15 hodin místního, to znamená od 14 hodin středoevropského času. Boleslavský tým se tak postaví poprvé proti svému nedávnému trenérovi Dušanu Uhrinovi, jenž do Rumunska odešel před půl rokem a temešvárský klub vytáhl z letitého ligového průměru do bojů o přední příčky.

FCU Politehnica Temešvár po několika umístěních kolem desátého místa v předchozích soutěžních ročnících pokukuje letos po účasti v evropském Poháru UEFA, neboť je na páté příčce rumunské Divizia A. Z osmnácti účastníků nejvyšší rumunské soutěže Uhrinovo mužstvo nastřílelo nejvíce gólů. Dokonce o pět více než momentálně vedoucí CFR Cluj. Sedmatřicet gólů v devatenácti mistrácích je výtečný průměr téměř dva góly na zápas. Na podzim se nestalo ani v jednom mistráku, aby Temešvár neskóroval. V pěti ligových zápasech dal soupeřům po třech, v jednom nastřílel i čtyři góly.

To podzimní střelecká produkce Mladé Boleslavi je ve srovnání s temešvárskou kanonádou poloviční. Osmnácti góly v šestnácti mistrácích Gambrinus ligy jenom lehce překračuje průměr jednoho gólu na zápas. Čtyři góly v jednom utkání nedokázala dát v žádném podzimním mistráku. Tři góly nastřílela dvěma soupeřům, a to Brnu a Ostravě, kupodivu na jejich hřištích. Boleslavský kouč Zdeněk Ščasný si od kyperského soustředění slibuje, že společně se všemi hráči zapracují na zlepšení ofenzivní síly mužstva. Po výhře nad Dinamem Bucurest 2:0 bude střetnutí s FCU Politehnica Temešvár dalším příhodným testem, jak se tréninkový záměr daří plnit.

Fanshop banner