Boleslavskou výhru na Kypru viděla Bucurest v televizi
Klub

Boleslavskou výhru na Kypru viděla Bucurest v televizi

Redakce

Boleslavští fotbalisté v kyperské Larnace přehráli přední rumunský celek Dinamo Bucurest 2:0 před kamerami rumunské televize, které stálo za to, vypravit své lidi na ostrov ve Středozemním moři, aby fotbalovým příznivcům ze své země přiblížili průběh přípravného utkání. O podobně aktuálním televizním zpravodajství, jakého se dostává fanouškům bukurešťského klubu, se boleslavským příznivcům může zatím jenom zdát.

Však také trenér Dušan Uhrin ml. potvrzuje, že zájem o fotbal v Rumunsku je o poznání větší než v Česku. „V Rumunsku jsou nejméně dvakrát větší návštěvy a také výrazně rozsáhlejší a pestřejší mediální zájem o fotbalové dění,“ prohlásil Dušan Uhrin při krátkém vánočním pobytu v Česku. Do loňského léta trenér FK Mladá Boleslav má za sebou již půlroční působení v rumunském klubu FCU Politehnica Temešvár a tudíž k porovnání české a rumunské fotbalové ligy disponuje osobními poznatky.
Právě s Politehnikou Temešvár se střetne Mladá Boleslav ve svém druhém přípravném utkání na Kypru, a to v pátečním odpoledni 25. ledna. A rumunská televize jistě zase bude u toho...

Fanshop banner