Škvára definitivně zmizí
Klub

Škvára definitivně zmizí

Redakce

Torzo škvárového atletického ovály na Městském stadionu definitivně zmizí po lednových stavebních úpravách. Celý prostor v centru areálu Městského stadionu, kde původně byly spolu s fotbalových hřištěm i atletické sektory a běžecká dráha, se změní v rozsáhlou travnatou plochu pro tréninkové potřeby fotbalistů.

Nově vytvořená tréninková plocha a likvidace škvárových ploch jsou součástí stavebních a organizačních příprav na letní mistrovství Evropy devatenáctiletých fotbalistů, jehož je Česká republika pořadatelem a Mladá Boleslav v rámci jeho programu hostí družstva jedné ze základních skupin. V této souvislosti je také nejvyšší čas v průběhu jara dokončit úpravy komunikací v okolí hlavního vstupu na Městský stadion.
Odstraněním škvárového oválu zmizí poslední zdroj prašných chuchvalců, které za větrného počasí obtěžovaly sportovce i návštěvníky Městského stadionu, ale také obyvatele okolních panelových domů. Bez škvárové dráhy se obejdou i atleti. Těm již dávno slouží nové tartanové sektory a běžecká dráha na místě někdejšího tréninkového hřiště v jižním koutě areálu.

Fanshop banner