Pecka v přípravě gól nedal
Klub

Pecka v přípravě gól nedal

Redakce

Boleslavský útočník Luboš Pecka hostující v německém klubu Alemannia Aachen se v zimní přípravě střelecky neprosadil ani v jednom ze čtyř utkání, z nichž dvě byla proti předním klubům nejvyšší německé soutěže. Pecka sice zasáhl do hry ve všech čtyřech případech, ale gól nedal ani jeden. Jako střelec se tedy novému trenérovi Jürgenu Seebergovi, jenž před měsícem vystřídal propuštěného Guida Buchwalda, neukázal.

Alemannia Aachen v prvním letošním přípravném utkání porazila svého druholigového rivala 1.FSV Mainz 05 těsně 1:0. Jediný gól dával v předposlední minutě Stehle. Pecka kopal první poločas v útočné dvojici s Ebbersem a v druhém poločase místo nich nastoupili Kolev s Nemethem.
Španělský druholigový Cadiz CF rozstřílela 6:1. V tomto utkání Pecka nastoupil ve druhém poločase, když vystřídal Koleva a hrál v útočné trojici s Nemethem a Lehmannem. V první půli se trefili dvakrát Kolev, jednou Ebbers s Krontirisem a ve druhém poločase Popov a Reghecampf.
S třetím bundesligovým týmem Hamburger SV prohrála 1:2. Na vedoucí gól Olice z 8. minuty odpověděl ve 38. minutě Kolev a ve 42. minutě se vítězně trefil van der Vaart. Pecka hrál druhý poločas, když o přestávce vystřídal střelce Koleva. Na hřišti se potkal s českým reprezentantem Jarolímem, jenž v dresu Hamburgu odehrál 75. minut.
Utkání proti čtvrtému bundesligovému týmu Bayer Leverkusen 1:1 bylo pro Alemannii generálkou na jarní soutěžní sezónu. Vedla od 13. minuty gólem Krontirise, vyrovnal Kiessling v 72. minutě. Pecka přišel na hřiště až v 63. minutě a dohrál v útočné formaci s Neméthem, jenž v 73. minutě nahradil střelce Krontirise.

Alemannia Aachen začíná soutěžní jarní sezónu v úterý 29. ledna, kdy hostí na svém trávníku TSV 1860 München v osmifinále německého poháru, kam se probila přes bundesligovou Bochum výhrou 3:2 a na níž se jedním gólem podílel i Pecka. K prvnímu mistráku jede v pondělí 4. února na hřiště FC Carl Zeiss Jena, kde působí exsparťan Jan Šimák.

Fanshop banner