Sedláček a Rajnoch pokořili rumunskou obranu
Klub

Sedláček a Rajnoch pokořili rumunskou obranu

Redakce

V prvním utkání kyperského pobytu se Boleslavští střetli se šestým týmem rumunské ligy, jenž se chlubil pověstmi o výtečné obraně, což dokládalo osmnáct inkasovaných gólů v devatenácti podzimních ligových zápasech. Boleslavští fotbalisté však rumunskou defenzívu dokázali opakovaně překonat. Hrálo se na přírodní trávě v privátním areálu Alfa Sport v Larnace.

Boleslavští začali dobře a v průběhu prvního poločasu byli aktivnějším týmem, což ve 37. minutě vyjádřil gólově Sedláček, když prodloužil Poláčkovu střelu – 0:1. Další šance neproměnili dvakrát Kysela a dvakrát Poláček.
Krátce po změně stran Boleslavští své vedení zvýraznili.
V 50. minutě rozehrál Holub rohový kop přesně na hlavu Rajnocha a ten potvrdil svoji střeleckou výjimečnost v současném Ščasného kádru – 0:2.
Přestože v průběhu druhého poločasu provedl Ščasný několik zásahů do základní sestavy, Boleslavští soupeři nepovolili skóre zkorigovat a zaslouženě vyhráli po kvalitní hře v poli a také přičiněním dvou výtečných zásahů Millera, který zlikvidoval šance Munteanovi a Raduovi.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Sedláček (61. Ševinský), Rajnoch, Kopic, Procházka (66. Rolko) – Dittrich (46. Holub), Hodúr, Mendy, Poláček (46. Kalina) – Kysela (62. Mašek), Táborský (62. Vaněček).

Příští utkání na Kypru FCU Politehnica Temešvár – FK Mladá Boleslav se hraje v pátek 25. leden od 15 hodin místního času (tj. 14 hod. pojizerského) na hřišti v Ayia Napa, čili v městečku, kde je boleslavská fotbalová výprava ubytovaná a kde také trénuje.

Fanshop banner