Juniorky Boleslavi a Liberce se střetnou v neděli
Klub

Juniorky Boleslavi a Liberce se střetnou v neděli

Redakce

Přípravné utkání FK Mladá Boleslav“B“ – FC Slovan Liberec“B“ se hraje v neděli 27. ledna od 11 hodin na hřišti s umělým povrchem v areálu boleslavského Městského stadionu. Pro oba týmy to bude třetí letošní utkání. A v předchozích dvou neprohrály, neboť shodně první vyhrály a druhé remizovaly. Ve vzájemném střetu se v loňském podzimu podělily o třetiligové body po remíze 0:0.

V letošní zimní přípravě FK Mladá Boleslav“B“ porazil FK Siad Most“B“ 2:0 góly Bořila a Dytrta a remizoval s Viktorií Žižkov 0:0. Hráči ctí trenérem Stannerem doporučenou taktiku a disciplinovaným herním projevem se můžou bez obav postavit každému soupeři. Což prokázali v duelu s prvoligovým Žižkovem.

FC Slovan Liberec „B“ má obdobnou zimní bilanci. Nejprve porazil Jablonec 97“B“ 2:1 a potom remizoval s Novým Borem 0:0.V utkání s jabloneckou juniorkou vedli Liberečtí góly Pyška ze 2. minuty a Broschinského ze 31. minuty, kdy proměnil penaltu nařízenou za podražení Věcheta. Jablonečtí snížili Kulhánkem v 35. minutě. Ve druhém poločase Broschinský trefil tyč.
V bezgólovém střetnutí proti Novému Boru hráli Liberečtí v sestavě: Uvarenko (Mareček) – Krátký (L.Novotný), Jarkovský, Rad. Dejmek, Zeman (Širanec) – Hudson (Pechar), Broschinský, Vít, Bartoš (Kesner) – Pyšek (Věchet), Martan. Bojovalo se většinou mezi šestnáctkami bez gólových šancí. Vzácnou výjimkou byla Věchetova střela do novoborského břevna v poslední minutě utkání.

Mužstva FK Mladá Boleslav“B“ a FC Slovan Liberec“B“ jsou soupeři v ČFL, kde jejich vzájemné podzimní utkání o body skončilo bezgólovou remízou. Podzimní sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Kalíšek, T.Brezinský (89. Pára), Mrvík, Horák – M.Sedláček, Svoboda (78. Murárik), Vajgl, Fabián – Schubert, Nečas (71. Vizingr). Podzimní sestava FC Slovan Liberec“B“: Hauzr – Krátký, Rad. Dejmek, Jakovský, Jonáš – Zeman, Vlasko (78. Broschinský), Hochmeister, Hudson – Dohnálek (67. Věchet), Jirouš.
Po sedmnácti podzimních soutěžních kolech ČFL jsou Boleslavští pátí s luxusním ziskem třiceti bodů, Liberečtí na čtrnáctém místě mají jen osmnáct bodů, neboť pouze čtyřikrát vyhráli. Odveta o mistrovské body v ČFL se hraje v sobotu 17. května na boleslavské Astonce.

Fanshop banner