Kučera si z Xaverova přivezl sádru
Klub

Kučera si z Xaverova přivezl sádru

Redakce

Jakmile se boleslavští fotbalisté střetnou s Viktorií Žižkov, odnese to někdo z nich těžkým zraněním po hrubém zákroku. Před půlrokem v ligovém střetnutí Straceného nesmyslná brutalita poslala Ševinského na operační sál. Ve třetí lednové sobotě zlikvidoval žižkovský T. Kučera boleslavského halva a reprezentanta osmnáctiletých M. Kučeru už pět minut po zahájení přípravného utkání.

Martin Kučera patří k nejmladším členům Stannerova týmu a k největším nadějím boleslavského fotbalu. Ve druhém utkání zimní přípravy, které boleslavská juniorka hrála v Xaverově proti prvoligové Viktorii Žižkov, byl už v páté minutě vyřazen ze hry obráncem Tomášem Kučerou.
„Byl jsem dříve u míče a když jsem ho odehrál, tak mě žižkovský protihráč hrubě přišlápl kotník,“ popsal osudovou herní situaci postižený Martin Kučera. Zákrok vypadal hrůzostrašně, což dokládá i reportážní fotografie, a boleslavského fotbalistu z xaverovského hřiště odvezli do nemocnice. Kvalifikované vyšetření naštěstí ukázalo, že uvnitř nakopnutého kloubu nic neprasklo. „Podvrtnutý kotník s pohmožděnými vazy mám v sádře nejméně na dva týdny,“ prozradil Martin Kučera. I přes čerstvé zranění si nemyslí, že dospělý fotbal je nebezpečnější, než střetnutí v dorostenecké kategorii, kam stále věkově patří.

Talentovaný boleslavský fotbalista tak vypadl z přípravy v nejméně vhodnou dobu. „Do zahájení mistrovské sezóny zbývají ještě dva měsíce a věřím, že v tom druhém už budu úplně v pořádku a trénink doženu,“ doufá Martin Kučera a dobře ví, že včasný a nekomplikovaný návrat na hřiště bude důležitý nejen pro jeho působení v dresu boleslavské juniorky, ale také pro reprezentační kariéru.
Ve dnech 17.-20. února totiž trenér Milan Bokša naplánoval reprezentačnímu družstvu osmnáctiletých českých reprezentantů soustředění a na přelom března a dubna dvě přátelská střetnutí v Belgii. Boleslavský Martin Kučera v osmnáctileté reprezentaci dosud vždy patřil do základní sestavy a rád by si svoji prestižní pozici udržel.
Fanshop banner