Uspěli proti prvoligovému soupeři
Klub

Uspěli proti prvoligovému soupeři

Redakce

Třetiligová boleslavská juniorka v devadesáti minutách odolala prvoligovému týmu Viktorie Žižkov v přípravném utkání, které se hrálo na hřišti s umělým povrchem ve fotbalovém komplexu na pražské periferii Xaverov-Horní Počernice. Boleslavští disciplinovaným výkonem papírově zdatnějšího a zbytečně tvrdě hrajícího soupeře udrželi na uzdě. Podruhé v přípravě udrželi čisté konto.

Již v páté minutě žižkovský obránce Tomáš Kučera surovým šlapákem zlikvidoval svého boleslavského jmenovce Martina Kučeru.
V prvním poločase se boleslavští mladíci dobře pohybovali a žižkovské protihráče skoro k ničemu nepouštěli. Jedinou šancí prvoligového týmu byl ve 39. minutě trestný kop, který poslal Stracený do tyče.

Pět minut po přestávce Fabián zleva vletěl do žižkovského vápna, připravil střeleckou pozici Sedláčkovi, ale ten mířil nad. Za necelých pět minut po Fabiánově obloučku se ocitl v jasné šanci Nečas, ale slabě trefil náruč brankáře. Nečas v dalším průběhu zmařil ještě jednu příležitost.
Naopak gólem v boleslavské síti zaváněla akce v 70. minutě. Demjan prošel středem obrany, která mu dopřála čas, aby vypálil levačkou. Ehrenberger však byl na místě a na dvakrát Demjanovu bombu zlikvidoval.
V závěru utkání se Žižkovští snažili prosadit sérií centrů z obou stran, ale boleslavská defenzíva ve vzdušných soubojích obstála.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Ehrenberger – Pára (70. Zbrožek), Vizingr, Mrvík, T.Brezinský – M.Sedláček, M.Kučera (5. Svoboda), Vajgl, Fabián – Nečas, Dytrt (78. Pára).

Sestava Vikoria Žižkov: Pařízek - T.Kučera, Labant, Blaha, Xavier - Stracený, T.Procházka, Novotný, Jambor - Demjan, Bukač.

Rozhodčí: Navara

Diváků: 50

Fanshop banner