Za rok bude vyhřívaná tráva povinnost
Klub

Za rok bude vyhřívaná tráva povinnost

Redakce

Městský stadion v Mladé Boleslavi splňuje pro fotbal parametry odpovídající druhé nejvyšší možné kategorii ve čtyřstupňové klasifikaci. Té nejvyšší kategorie Elite v Česku nedosahuje žádný fotbalový stánek. Základním, i když ne zdaleka jediným, požadavkem pro zařazení mezi Elite je kapacita nejméně třiceti tisíc míst k sezení.

V druhé nejlepší kategorii je sedm ligových stadionů, a to Mladá Boleslav, Slovan Liberec, Jablonec, Teplice, Olomouc, Sparta Praha a pražský Strahov, kde hraje domácí zápasy Slavia Praha, jejíž nově postavený stadion v Edenu bude také patři do druhé kategorie. Ostatní ligové stadiony jsou až ve třetí kategorii.
Pro zařazení do druhé kategorie je mimojiné potřeba, aby hrací plocha byla uměle vyhřívaná. Což je pro české klimatické podmínky požadavek zcela logický. Podle projektu Českomoravského fotbalového svazu Stadiony 2012 by měly do zahájení soutěžního ročníku 2009/10 mít všechny kluby v první lize vyhřívané trávníky. Z letošního prohlášení licenčního manažera ČMFS Stanislava Rýznara vyplývá, že kdo tuto podmínku příští rok nesplní, nebude moct doma hrát ligové zápasy.

Městský stadion v Mladé Boleslavi vyhřívaný trávník má, ale zdaleka to neznamená, že na prostředí pro fotbal není co zlepšovat. Aktuálně čeká na dokončení komunikace u hlavního vjezdu a vstupu, dostavění velína a konečně i dobudování severní tribunu, jejíž absence je kritizovaná komisaři UEFA při každém utkání evropského poháru.
Fanshop banner