Boleslavští se střetnou s Rumuny, Korejci a Kypřany
Klub

Boleslavští se střetnou s Rumuny, Korejci a Kypřany

Redakce

V rámci kyperského kempu boleslavští fotbalisté absolvují třiadvacet tréninkových a dvanáct regeneračních jednotek a čtyři mezinárodní přípravná utkání. Boleslavská fotbalová výprava bude po celou dobu dvoutýdenního pobytu nastěhovaná v hotelu Sun Garden v Ayia Napa. V tomto městě budou fotbalisté trénovat a odehrají i jedno utkání. K dalším dvěma odjedou do Larnaky a k jednomu do Nea Salamis.

Trenér Ščasný v plánu kyperského kempu vůbec nepomyslel na cachtání v moři a opalování na pláži. Pro hráče připravil každý den dvoufázový trénink bez jediného dne odpočinku, který si hráči dopřejí pouze při večerních regeneracích a nočním spánku.

Jak tedy vypadá běžný den fotbalového kempu na Kypru?

Od osmi hodin snídaně a po ní příprava na dopolední trénink, který začíná v 10 hodin. Po obědě, jehož oficiální čas je 12,30 hodin, následuje krátký oddych. Odpolední trénink začíná v 15,45 hodin. Od 17,30 mají hráči čas vyhrazený na regeneraci těla a případné protažení svalů v posilovně. Večeře je plánována na 19 hodinu.
V den přípravných utkání, jejichž začátky jsou ve všech čtyřech případech stanoveny shodně na 15 hodinu, pochopitelně odpadají odpolední tréninky, ale v programu zůstávají podvečerní regenerační jednotky.

Plán přípravných utkání FK Mladá Boleslav na Kypru:

Úterý 22. ledna FC Dinamo Bucurest (Rumunsko) na hřišti areálu Alfa Sport v Larnace
Pátek 25. leden FCU Politehnica Temešvár (Rumunsko) na hřišti v Ayia Napa
Neděle 27. leden Gyeongnam FC (Korea) na hřišti areálu Alfa Sport v Larnace
Středa 30. ledna Nea Salamis FC (Kypr) na hřišti v Nea Salamis

Stručně o soupeřích:

FC Dinamo Bucurest je po loňském podzimu na šestém místě rumunské Divizia A s pouhou tříbodovou ztrátou na pátý Uhrinův celek Politehnicu Temešvár. Na rozdíl od ní má Dinamo jednu z nejlepších obran v rumunské lize, neboť v devatenácti utkáních inkasovalo osmnáct gólů. Lépe na tom jsou jen týmy vedoucí čtveřice usilující o titul (Cluj, Rapid Bucurest, Unirea Valahorum Urziceni a Steaua Bucurest).

FCU Politehnica Temešvár je na pátém místě rumunské Divizia A, když z devatenácti podzimních utkání deset vyhrála a nastřílela ze všech klubů nejvyšší rumunské soutěže nejvíce gólů, a to sedmatřicet, což činí téměř dvě přesné trefy v každém střetnutí. Od loňského léta mužstvo trénuje bývalý boleslavský kouč Dušan Uhrin ml., který si v této zimní přestávce do obrany přivedl stopera Miloše Brezinského ze Slovanu Liberec, jehož však dobře zná z hostování v boleslavském dresu.

Gyeongnam FC hraje nejvyšší korejskou soutěž K-League teprve od roku 2005 a v loňském roce 2007 se umístil na čtvrtém místě, což bylo po čtrnácté příčce v předchozím soutěžním ročníku považované za senzaci. Více než třicetičlennou soupisku týmu tvoří většinou domácí hráči, v loňském roce je doplňovali tři Brazilci. Pro boleslavské hráče nejméně čitelný soupeř a jistě zajímavá herní konfrontace.

Nea Salamis FC je ve čtrnáctičlenné kyperské lize na dvanáctém místě, když ze šestnácti odehraných utkání pouze třikrát vyhrál a dvakrát remizoval. V kyperské Kategoria A je to momentálně tým s třetím nejméně produktivním útokem, neboť jeho hráči nastříleli dosud jen sedmnáct gólů a hůře se daří jenom dvěma posledním týmům Olympiakos Nikósia (13 gólů) a Aris Limassol (14 gólů). Ze čtyř sjednaných soupeřů se zdá být papírově nejslabším.

Fanshop banner