Mladá Boleslav na jih odletí první
Klub

Mladá Boleslav na jih odletí první

Redakce

Na dva týdny se tým FK Mladá Boleslav stěhuje na Kypr. Důvody jsou teplejší klima a kvalitnější hřiště s přírodní trávou v porovnání se současnými českými podmínkami. Středomořský ostrov je nejvyhledávanějším místem českých klubů a zkraje února tam sehraje dvě přípravná utkání i reprezentace Česka. Ne všichni však odlétají do teplých krajin, pět ligových klubů absolvuje celou zimní přípravu ve středoevropských podmínkách.

Boleslavští fotbalisté odlétají v sobotním večeru 19. ledna a vrací se v sobotu 2. února. Ovšem bez Rajnocha, který na Kypru zůstane ještě pár dalších dnů s českou reprezentací. Boleslavští na Kypru měli soustředění i v předchozích dvou zimách a pokaždé jim tamní pobyt pomohl k výtečné jarní formě. Proto věří, že to vyjde i do třetice. Tím spíše, že budou ve známém prostředí přímořského letoviska Ayia Napa.

Kypr si k vyladění herní formy zvolilo celkem šest českých prvoligových klubů: Teplice, České Budějovice, Mladá Boleslav, Liberec, Viktoria Žižkov a Jablonec. Všechny se tam dokonce v pěti dnech od 28. ledna do 1. února sejdou.
Boleslavští na Kypr odletí ze všech nejdříve, dokonce budou první ze všech prvoligových klubů, kteří se vydají na jih. A pobudou tam nejdéle. Ovšem nejpozději se z tepla do Česka vrátí jablonečtí fotbalisté, kteří si pro svůj herní kemp vybrali také Kypr.
Druhou nejoblíbenější destinací pro české fotbalisty je Turecko, kam téměř ve shodném termínu odletí tři kluby: Ostrava, Brno, Plzeň. Na deset dnů letí za teplem Slavia Praha do Dubaje a na necelé dva týdny Sparta Praha do Španělska.
Ve středoevropském klimatu zůstane pět klubů. Zlín vyjede na týden do slovenských Zlatých Moravců. Most vyrazí na necelý týden do Německa. Olomouc, Kladno, Bohemians se budou připravovat výhradně v domácích podmínkách.

Herní kempy ligových klubů před jarními odvetami:

SK Slavia Praha – Dubaj 20.-29.1.
AC Sparta Praha – Španělsko 24.1.-4.2.
FK Teplice – Kypr 28.1.-6.2.
FC Baník Ostrava – Turecko 21.-31.1.
1.FC Brno – Turecko 23.1.-2.2.
FC Viktoria Plzeň – Turecko 25.1.-3.2.
FC Tescoma Zlín – Slovensko 28.1.-2.2.
SK Dynamo České Budějovice – Kypr 28.1.-6.2.
SK Sigma Olomouc – Česko
FK Mladá Boleslav – Kypr 19.1.-2.2.
FC Slovan Liberec – Kypr 28.1.-6.2.
SK Kladno – Česko
FK Viktoria Žižkov – Kypr 22.1.-1.2.
FK Jablonec 97 – Kypr 28.1.-8.2.
Bohemians 1905 – Česko
FC Siad Most – Německo 29.1.-1.2.

(Zdroj informací zpravodajský server iDnes a weby fotbalových klubů)

Fanshop banner