Remízu zachránil Táborský  z penalty
Klub

Remízu zachránil Táborský z penalty

Redakce

Boleslavští fotbalisté v zimní přípravě nevyhráli ani na druhý pokus. Po prohře s Hradcem Králové remizovali s dalším druholigovým soupeřem. když vyrovnávací gól střílel Táborský z penalty. Přestože Boleslavští měli po většinu utkání více ze hry, chyběl jim tradičně důraz v koncovce. Trenér Ščasný dal opět příležitost většině hráčů momentálně početného kádru, na hřišti se jich vystřídalo dvacet. Zcela mimo hru zůstali Hodúr, Hrdlička, Řezníček, Fabián, Schubert a brankáři Miller a Pižanowski.

V úvodní pětiminutovce si Mladá Boleslav vynutila tři rohové kopy, po třetím pálil Opiela těsně vedle pravé tyče. Další střelecký pokus Opiely v 8. minutě mířil přesně do náruče brankáře.
Ve 32. minutě byl před trestným územím Bohemians sražen Rajnoch a Poláček levačkou z trestného kopu trefil přes zeď přesně pravý horní růžek soupeřovy branky. Její strážce Winter se však famózně vymrštil a střelu vytlačil na tyč, aby posléze míč skryl do náruče.
Z následné rychlé akce hráči Bohemians přečíslili boleslavskou obranu a ve 33. minutě Ibe obešel i brankáře Šedu a skóroval – 0:1.
V závěru prvního poločasu se mezi aktéry zajiskřilo a rozhodčí napomínal po jednom hráči na každé straně. Žlutou kartu viděl nejprve pražský Grznár za faul na Kyselu a chvíli na to Kysela za podražení Majera.

Druhý poločas zahájil trestný kop Ganugravy do brankářovy náruče. V 54. minutě Adjej ze dvaceti metrů minul levý vingl boleslavské branky a o deset minut později běžel Ibe sám na Šedu, ale ten včas vyběhl a šanci zmařil.
V 67. minutě unikajícího Vaněčka na kraji trestného území poslal k zemi stoper Buryán a k nařízené penaltě se postavil Táborský. Přesnou střelou k pravé tyči vyrovnal – 1:1.
Dvě minuty po vyrovnání po Kyselově trestném kopu hlavičkoval Procházka těsně nad břevno. V 87. minutě Kyselův centr z levého křídla usměrnil Ganugrava pouze do břevna a odražený míč v akrobatické pozici poslal Táborský na pražskou branku.

Sestava FK Mladá Boleslav I. oločas: Šeda – Ševinský, Rajnoch, Kopic, Kalina – Kysela, V.Mendy, Opiela, Poláček – Mašek, Holub.
Sestava FK Mladá Boleslav II. poločas: Šeda – Sedláček, Rolko, Riegel, Procházka – Dittrich, Ganugrava, Opiela (61. Kysela), Vaněček – A. Mendy, Táborský.

Sestava Bohemians Praha: Winter – Janů, Buryán, Obermajer, Grznár – Fenyk, Macháček, Adjej, Majer – Zoubek, Ibe. Střídali Hajník, Jandzik, Pacák, Birhanzl, Pařízek.

Góly: 67. Táborský – 33. Ibe

ŽK: Kysela – Grznár

Rozhodčí: Drábek – Hojsík, Jiřík

Diváků 150
Fanshop banner