Juniorka sparingpartnerem ligovému Žižkovu
Klub

Juniorka sparingpartnerem ligovému Žižkovu

Redakce

Boleslavští junioři se střetnou s prvoligovým týmem. Přípravné utkání FK Viktoria Žižkov„A“ – FK Mladá Boleslav“B“ se hraje v sobotu 19. ledna od 10 hodin na hřišti s umělou trávou v severní pražské periférii Xaverov-Horní Počernice. Autobus s hráči odjíždí k utkání z Mladé Boleslavi v 8 hodin.

Pro Stannerovy svěřence je prvoligová Viktoria Žižkov nejzdatnějším soupeřem v naplánované zimní přípravě. V únoru pak boleslavskou juniorku čeká série měření sil se třemi druholigovými mužstvy (Sparta Krč, Slovácko, Bohemians Praha).

Viktoria Žižkov je v nejvyšší I. Gambrinus lize třináctá pouhé tři mistrovské body za desátým místem, na kterém je po podzimu FK Mladá Boleslav. Před půlrokem v srpnovém utkání o prvoligové body Boleslavští nečekaně doma podlehli Žižkovským 0:1 gólem Moughfira, jenž ranou z dvaceti metrů trefil šibenici Millerovy branky.
Viktoria Žižkov si zatím úspěšně vede v Poháru ČMFS, neboť se probojovala do čtvrtfinále, kde ji v malém pražském derby čeká dvojzápasový boj s druholigovým střížkovským klubem Bohemians Praha.
Pro Viktorii Žižkov je střetnutí s boleslavskou juniorkou prvním utkáním zimní přípravy na venkovním hřišti. Pražský celek totiž v prvním lednovém víkendu absolvoval vítězně halový turnaj Fortuna víkend šampiónů v pražské Sazka aréně a po něm odjel na týdenní kondiční soustředění do Krkonoš. Potom trenér Stanislav Griga naplánoval hráčům týden trénování v domácích podmínkách a na sobotu 19. ledna dva soupeře: od 10 hodin FK Mladá Boleslav“B“ a od 11,45 hodin Admiru Praha, obě utkání na hřišti v Xaverově-Horních Počernicích.

Fanshop banner