Rajnoch je v Brücknerově reprezentačním výběru
Klub

Rajnoch je v Brücknerově reprezentačním výběru

Redakce

Mezi osmadvaceti nominovanými fotbalisty do reprezentace Česka pro přípravné dvojutkání s Řeckem a Polskem, které se uskuteční počátkem února na Kypru, je také mladoboleslavský Jan Rajnoch. Je jedním ze sedmi fotbalistů tuzemské Gambrinus ligy, kteří se do nominace dostali. Po Kuličovi, Matějovském a Peckovi je Rajnoch čtvrtým boleslavským hráčem, kterého Karel Brückner v posledních dvou letech povolal do českého národního týmu.

S gloriolou čerstvého reprezentanta přestoupil Marek Kulič do Sparty Praha. Kanonýr Luboš Pecka sice na reprezentačním srazu byl, ale do žádného utkání nenaskočil a v současnosti hostuje v druholigovém německém klubu Alemania Aachen. Také Marku Matějovskému reprezentační výkony pomohly k přestupu z Mladé Boleslavi do anglického Readingu. O Rajnocha se v letošní zimě zajímala Slavia Praha, ale tyto tuzemské námluvy vedení FK Mladá Boleslav uťalo.

Jan Rajnoch na konci září loňského roku oslavil šestadvacáté narozeniny. Je odchovancem pražské Sparty. S pověstí nadějného mladíka hostoval v druholigových Mladé Boleslavi a Xaverově. Na začátku roku 2003 přestoupil do Bohemians, ale po roce zamířil do prvoligového Slovácka, odkud v létě 2006 přešel do Mladé Boleslavi, tehdy již prvoligové. Ačkoliv v uplynulém podzimu nastupoval výhradně na postě defenzivního záložníka, s pěti góly je nejlepším klubovým střelcem aktuálního ligového ročníku 2007/08.

Český reprezentační tým na Kypru sehraje dvě utkání. První neoficiální pod hlavičkou výběru české ligy v úterý 5. února od 20,15 hodin v Nikosii s výběrem řecké ligy a druhé oficiální mezistátní ve středu 6. února od 20,30 hodin v Larnace s reprezentací Polska.

V Brücknerově výběru je z tuzemských ligových klubů nejpočetněji zastoupená Sparta Praha, která dodala čtyři hráče (Pospěch, Kadlec, Kladrubský, Kulič). Po jednom přidali Mladá Boleslav (Rajnoch), Brno (Kalouda) a Slavia Praha (Pudil). Nechybí ani nedávný boleslavský kapitán Marek Matějovský, který však je již hráčem anglického Readingu.

Nominaci pro únorové dvojutkání na Kypru tvoří brankáři Jaromír Blažek (Norimberk), Petr Čech (Chelsea), Daniel Zítka (Anderlecht), obránci Radoslav Kováč (Spartak Moskva), Zdeněk Pospěch (Sparta Praha), David Rozehnal Newcastle), Tomáš Ujfaluši (Fiorentina), Jan Šimůnek (Wolfsburg), Michal Kadlec (Sparta Praha), Zdeněk Grygera (Juventus Turín), Marek Jankulowski (AC Milán), Jan Rajnoch (Mladá Boleslav), záložníci Tomáš Galásek (Norimberk), Jaroslav Plašil (Osasuna Pamplona), David Jarolím (Hamburk), Tomáš Rosický (Arsenal), Libor Sionko (Kodaň), Marek Matějovský (Reading), Mario Holek (Dněpropetrovsk), Luboš Kalouda (Brno), Jiří Kladrubský (Sparta Praha), Jan Polák (Anderlecht), Daniel Pudil (Slavia Praha), útočníci Marek Kulič (Sparta Praha), Jan Koller (Norimberk), Martin Fenin (Frankfurt), Stanislav Vlček (Anderlecht), Milan Baroš (Lyon).

Úplnými nováčky s nulovým počtem reprezentačních startů jsou spolu s Rajnochem také Šimůnek, Holek a Kalouda.
Fanshop banner