Ve středu proti střížkovské Bohemce
Klub

Ve středu proti střížkovské Bohemce

Redakce

Druhé utkání zimního přípravného období FK Mladá Boleslav – Bohemians Praha se hraje ve středu 16. ledna od 11 hodin na hřišti s umělou trávou v areálu boleslavského Městského stadionu, při kterém se zimní posily poprvé představí na domácím hřišti. Středeční soupeř je šestým týmem druhé ligy a čtvrtfinalistou tuzemského Poháru ČMFS.

Fotbalisté Mladé Boleslavi mají za sebou náročné týdenní soustředění v Nymburku a tento týden pokračují v kondiční přípravě v domácích podmínkách. Střídají tréninkové plochy areálu Městského stadionu s posilovnou v hale TJ AŠ. Přestože středeční utkání je především zpestřením tréninkového procesu, tak nepostrádá důležitost. Členové širokého hráčského kádru se perou o místo na soupisku pro jarní fázi Gambrinus ligy, která začíná za měsíc.

Bohemians Praha jsou šestí v druhé lize. Ze čtrnácti podzimních mistrovských utkání polovinu vyhráli a získali celkem čtyřiadvacet bodů. Více bodů mají jen favorité na postup do první ligy (1. Slovácko 30 bodů, 2. Příbram 28 bodů, 3. Opava 27 bodů, 4. Hradec Králové 26 bodů, 5. HFK Olomouc 24 bodů).
Klubovým kanonýrem je třiadvacetiletý Jiří Šisler, který je s devíti góly druhým nejlepším střelcem celé II. ligy. Za vedoucím opavským Kozákem zaostává o pouhý jeden gól. Šisler další tři góly nastřílel v pohárových utkáních, dva dal Plzni a jeden Voticím. V Boleslavi se však nepředvede, neboť je na testech v prvoligové Viktorii Plzeň, kterou vyřadil z poháru.

Bohemians Praha na rozdíl od Mladé Boleslavi postoupili do čtvrtfinále tuzemského Poháru ČMFS. Postupně vyřadili divizní Votice 4:2, prvoligové Kladno v penaltovém rozstřelu 4:2 po nerozhodném utkání 1:1, druholigový Hradec Králové 1:0 a prvoligovou Viktorii Plzeň 2:0. V pohárovém čtvrtfinále se Bohemians Praha střetnou s Viktorií Žižkov nejprve 9. dubna na Žižově a v odvetě 16. dubna v Horních Počernicích, kde je střížkovská Bohemka doma a kde na podzim neprohrála ani jedno mistrovské utkání.
Fanshop banner