Junioři vykročili vítězně
Klub

Junioři vykročili vítězně

Redakce

Boleslavská juniorka si k prvnímu letošnímu utkání pozvala mosteckou rezervu, která je aktuálně pátá v divizní „B“ skupině, ve které se vloni zachránila na poslední chvíli. Trenér Stanner postrádal brankáře Šedu a hráče Nečase, Fabiána a Schuberta, kteří v loňském podzimu patřili k základním stavebním kamenům jeho sestavy a momentálně trénovali s prvoligovým kádrem.

Utkání se hrálo na hřišti s umělou trávou v areálu boleslavského městského stadionu. Po většinu času byl boleslavský tým lepším než mostecký soupeř. Ze šancí v úvodu utkání se ujala jenom jedna přesně po půlhodině hry. Ofenzivní akci postavenou na spolupráci Dudky s Bořilem zakončil gólovou dorážkou Dytrt – 1:0.

Obraz hry se ve druhém poločase moc nelišil od první půle. Boleslavští byli aktivnější, ale mnohé slibné příležitosti nevyužili. Úspěšný byl až Bořil, loňský kanonýr boleslavského dorostu a sedmnáctileté české reprezentace, když v 78. minutě přesným lobem překonal mosteckého gólmana – 2:0.

Z boleslavské strany zůstaly bez využití šance Dytrta a Záblackého, ale ani boleslavský gólman Pokorný nebyl bez práce, ovšem na rozdíl od svého mosteckého protějšku všechny jeho zákroky byly úspěšné podobně jako předchůdce Ehrenbergera, čímž společnými silami uhájili čisté konto.

FK Mladá Boleslav“B“: Ehrenberger (60. Pokorný) – Pára, T. Brezinský (46. Zbrožek), Vizingr (46. Mrvík), Kalíšek – M. Sedláček (46. Záblacký), Kučera (46. Svoboda), Vajgl, Dudka – Bořil, Dytrt.

Góly: 30. Dytrt, 78. Bořil.

V dalším průběhu zimní přípravy hraje boleslavská juniorka v sobotu 19. ledna v Horních Počernicích proti Viktorii Žižkov a doma 27. ledna se Slovanem Liberec“B“ a 3. února se Sokolem Hlavice před týdenním soustředění v Janově nad Nisou, které se koná 4.-9. února.

Fanshop banner