Příprava pokračuje v Mladé Boleslavi
Klub

Příprava pokračuje v Mladé Boleslavi

Redakce

Ve dnech od 14. do 18. ledna se budou boleslavští fotbalisté připravovat v domácím prostředí. Konkrétně na plochách areálu městského stadionu a v posilovně haly TJ Auto Škoda. V pondělí, úterý a čtvrtek je na programu dvoufázový trénink, ve středu 16. ledna od 11 hodin přípravné utkání s Bohemians Praha a v pátek pouze dopolední trénink. V sobotním večeru 19. ledna odcestují fotbalisté na Kypr, kde pobudou dva týdny.

Sportovní ředitel Zdeněk Kudela potvrdil, že v kyperských podmínkách na hřištích s přírodní trávou sehraje mužstvo čtyři přípravná utkání se zahraničními soupeři. V předstihu jsou tři již domluvená, čtvrté je v jednání.
Mladá Boleslav bude na Kypru hrát v pátek 25. ledna s Dinamem Bucurest, šestým týmem rumunské ligy, v neděli 27. ledna s Politehnikou Temešvár, což je pátý klub rumunské ligy, kde od loňského léta trénuje Dušan Uhrin a od letošní zimy obranu diriguje Miloš Brezinský, oba před necelým rokem působící v Mladé Boleslavi, a ve středu 30. ledna s Levski Sofia, úřadujícím bulharským mistrem, který je momentálně na čtvrtém místě bulharské ligy.

Ze slov sportovního ředitele vyplývá, že angažováním Hodúra a Opiely byly naplněny boleslavské ambice na posílení hráčského kádru. Ve dnech před odletem na kyperský kemp se bude rozhodovat, kteří z boleslavských hráčů vytvoří soupisku pro letošní jarní ligu a kteří případně zamíří na hostování do jiných klubů. Jisté už je, že zanedlouho třiadvacetiletý David Brunclík bude hostovat v prvoligovém SK Kladno, na který Boleslav narazí hned ve druhém jarním kole. Kladenský trenér Šilhavý si po prvním přípravném utkání pochvaloval, že v osobě Brunclíka získal do středové formace ostříleného borce.

Fanshop banner