Hodúr s Opielou si odbyli premiéru v boleslavském dresu
Klub

Hodúr s Opielou si odbyli premiéru v boleslavském dresu

Redakce

Ivan Hodúr s Lukášem Opielou, v současnosti nejsledovanější boleslavské posily, se k mužstvu přidali až v závěru nymburského soustředění. V sobotu 12. ledna si oba odbyli zápasovou premiéru v mladoboleslavském dresu. Každý z nich hrál poločas ve středu zálohy. Hodúr prvních a Opiela druhých pětačtyřicet minut. Oba si přestup do Mladé Boleslavu pochvalovali.

„Po sedmi letech v Liberci jsem potřeboval novou motivaci,“ pravil Ivan Hodúr, který Slovanu Liberec pomohl ke dvěma českým mistrovským titulům. „Přišel jsem do Mladé Boleslavi, abych ji pomohl získat titul,“ řekl sebevědomě dvanáctinásobný slovenský reprezentant. Jeho mladší krajan Opiela také považuje boleslavský klub za aspiranta na nejvyšší příčky.
„Zajímal se o mě Liberec a několik zahraničních klubů, ale boleslavská nabídka byla nejkonkrétnější a nejlákavější. Navíc Mladou Boleslav považuji za velmi dobrý klub s ambicemi hrát evropské poháry,“ prohlásil Lukáš Opiela.

Oba slovenští fotbalisté se shodli, že se Mladá Boleslav může probojovat na pohárové příčky, přestože je v Gambrinus lize až desátá. „Ztráta na třetí nebo druhé místo ligové tabulky není velká a dá se dohnat,“ myslí si Hodúr. „Věřím, že se Boleslav kvalifikuje i v letošním podzimu do evropského poháru,“ přidal se Opiela.

Nesvazuje nebo neznervózňuje vás vědomí, že boleslavští fandové budou srovnávat, zda nahradíte Matějovského, který přestoupil do anglického Readingu?
„Matějovský byl velká boleslavská ikona, ale každý jsme svůj a budu se snažit, abych byl mužstvu co nejvíce potřebný,“ slíbil Hodúr. Podobně se vyjádřil i Opiela, kterého trenér Hoftych označoval za zlínského Matějovského.

Fanshop banner