Do prvního mistráku je co napravovat
Klub

Do prvního mistráku je co napravovat

Redakce

Mladá Boleslav prohrála s Hradcem Králové o dva góly, což ani náhodou nelze považovat za vydařenou premiéru letošního roku. Trenér Zdeněk Ščasný samozřejmě moc nadšený nebyl, ale rozmrzelost najevo nedával. Určitě věří, že do prvního ligového mistráku s Jabloncem, který se hraje 17. února, mužstvo srovná na vítěznou notu. Věří tomu i všichni boleslavští příznivci.

Trenér Zdeněk Ščasný byl spokojený s celkovým průběhem kondičního soustředění v nymburském sportovním centru, kde s mužstvem strávil úvodní týden zimního přípravného období. Prohra s druholigovým hradeckým soupeřem jej mrzela, protože jeho mužstvo dvakrát inkasovalo ze standardních situací. Což by se nemělo stávat ani v nedůležitém přátelském střetnutí.

„Hráči byli po týdenním soustředění hodně utahaní,“ řekl Zdeněk Ščasný bezprostředně po prohraném utkání s Hradcem Králové. „V prvním poločase se vůbec nerozběhali a mužstvo bylo celkově v pohybu špatné. V druhém poločase hráli dobře, ale chybělo gólové zakončení,“ vyjmenoval kouč zásadní nedostatky.

A jak viděl nováčky v rámci absolvované týdenní přípravy?

„Mladící z boleslavské juniorky zvládali zatížení se střídavými úspěchy, mladší Mendy přišel s respektem, protože se známe z Mostu, Ganugrava je hodně perspektivní fotbalista. Pochopitelně jsem spokojený, že se podařily přestupy Hodúra a Opiely, kteří budou posilami, když ze středové formace odešel Matějovský.“

Fanshop banner