Neubránili standardní situace a proto prohráli
Klub

Neubránili standardní situace a proto prohráli

Redakce

Nepříjemnou prohrou s druholigovým soupeřem zahájili Boleslavští rok 2008, neboť inkasovali dvakrát ze standardních situací a na druhé straně gólové šance neproměnili. Utkání se hrálo na závěr týdenního kondičního soustředění v Nymburku na umělé trávě a boleslavský trenér za devadesát minut protočil sestavou čtyřiadvacet hráčů včetně čtyř úplných noviců Ganugravy, mladšího Mendyho, Hodúra a Opiely.

Hradečtí začali šťastněji a v 8. minutě se ujali vedení, když při Dianově rohovém kopu boleslavští obránci neobsadili u vzdálenější tyče Vodehnala a ten se v luxusní pozici hlavou nezmýlil – 1:0.
Pro hradeckou branku první nebezpečnější situací byla Maškova střela těsně mimo pravou tyč až ve 22. minutě. O dvě minuty později se po Hodúrově centru neprosadili Rajnoch hlavou ani Táborský nohou.

Ve 30. minutě po Rieglově centru neúspěšně hlavičkoval opět Rajnoch a odražený míč napálil Hodúr mimo. V 35. minutě předvedli Boleslavští parádní ofenzivní akci. Ganugrava přenesl hru na volného Fabiána, ten zleva přihrál před branku Táborskému, jehož střelecký pokus přes hlavu skončil v náruči hradeckého gólmana Lindra.
Dvě minuty před koncem poločasu se po Vaněčkově ztrátě míče povedl Hradeckým rychlý brejk, ale Dvořákovi jasnou střeleckou šanci v poslední chvíli zmařil Sedláček.

Zkraje druhého poločasu se opakovaně zkoušeli do šancí dostat Řezníček se Schubertem, ale do koncovky je důrazní hradečtí obránci nepustili.
Vyrovnávací gól byl na spadnutí až v 73. minutě. Kalinův centr z levé strany hlavičkoval Kysela do protipohybu brankáře Podhajského, ale míč u pravé tyče stačil vykopnout stoper Němeček, čerstvá hradecká posila ze Sokolova.
Mladá Boleslav si vynutila stálou herní převahu, ale nedávala góly. V 74. minutě Opielův trestný kop těsně minul pravou horní vingl a o dvě minuty později Kysela trefil pravou tyč hradecké branky.
V 82. minutě po Poláčkově akci střílel nepřesně V. Mendy a v 83. minutě poslal Opiela do brejku A. Mendyho, ten obehrál brankáře Podhajského, vyběhnuvšího mimo pokutové území, ale už nepřešel přes stopera Němečka.

Pět minut před koncem hradecký Bouška rozehrál od levé postranní lajny trestný kop do boleslavského vápna, kde Dvořák prodloužil míč na Krejcara, který z malého vápna hlavičkoval snadno do Šedovy branky – 2:0.
Poslední šanci si vypracovala Boleslav, konkrétně Nečas na hradecké polovině sebral míč protihráči, přihrál ho Kyselovi, ale ten střeleckou příležitost prováhal.

FK Mladá Boleslav I. poločas: Šeda – Sedláček, Rajnoch, Riegel, Hrdlička – Vaněček, Hodúr, Ganugrava, Fabián – Táborský, Mašek.
FK Mladá Boleslav II. poločas: Šeda - Sedláček (62. Ševinský), Rolko, Kopic, Kalina – Kysela, Opiela, V. Mendy, Poláček – Řezníček (67. A.Mendy), Schubert (75. Nečas).

FC Hradec Králové: Lindr (Podhajský) – Pospíšil (Chleboun), Wozniak (Němeček), Filip (Krejcar), Čupr (Japan) – Svoboda (Pilař), Dian (Gavula), Vít, Rezek (Bouška) – Černý (Dvořák), Vodehnal (Hašler).

Góly: 8. Vodehnal, 85. Krejcar

ŽK: Japan, Gavula - Poláček

Rozhodčí: Bílek

Diváků: 150

Fanshop banner