Ivan Hodúr přestoupil z Liberce do Mladé Boleslavi
Klub

Ivan Hodúr přestoupil z Liberce do Mladé Boleslavi

Redakce

Zkušený osmadvacetiletý Ivan Hodúr z FC Slovan Liberec přichází do FK Mladá Boleslav, aby zaplnil v záložní řadě místo uvolněné Markem Matějovským, jenž odešel do anglického Readingu. V boleslavském dresu českého reprezentanta nahrazuje člen slovenského reprezentačního týmu. Ivan Hodúr podepsal s FK Mladá Boleslav tříletý kontrakt.

Nevelký postavou, ale fotbalově hodně viditelný ofenzivní středopolař slovenské národnosti Ivan Hodúr, který oslavil osmadvacáté narozeniny před třemi měsíci, začínal s fotbalem v Seredi. Sedm let kopal za Nitru, než v roce 2001 přestoupil do Slovanu Liberec. Tehdy si polepšil z druhé slovenské do první české ligy. „Česká liga je lepší než slovenská, to se nedá vůbec srovnávat,“ pochvaloval si zájem severočeského klubu v březnu roku 2001.
Za sedm let v libereckém dresu nastoupil ke 143 utkáním Gambrinus ligy a nastřílel v nich sedmnáct gólů. Stihnul také osmnáct žlutých karet a dvě vyloučení, to poslední v loňském listopadu v utkání proti Mostu. Za vyloučení dostal podmínečný trest, ovšem za čtyři podzimní napomenutí pykal v loňském posledním ligovém mistráku.
Ivan Hodúr má v dresu slovenského národního týmu evidovaných dvanáct startů, ve kterých nedal ani jeden gól. Do Mladé Boleslavi přichází na post uvolněný českým reprezentantem Markem Matějovským. Trenéři, spoluhráči i fandové od něho budou očekávat, že ve středu boleslavské sestavy uplatní kreativní schopnosti a šikovnými přihrávkami útočníkům pomůže oživit zemdlelou střeleckou potenci Ščasného mužstva.

Fanshop banner