Lukáš Opiela ze Zlína již patří Mladé Boleslavi
Klub

Lukáš Opiela ze Zlína již patří Mladé Boleslavi

Redakce

Lukáš Opiela dvaadvacáté narozeniny oslaví ve druhé letošní neděli už jako hráč FK Mladá Boleslav. Šéfové pojizerského klubu se s hráčem i s jeho dosavadním klubem FC Tescoma Zlín dohodli na přestupu a podpisy vše stvrdili ve čtvrtek 10. ledna. Lukáš Opiela uzavřel s FK Mladá Boleslav profesionální smlouvu na čtyři roky.

Drobný a velmi šikovný fotbalista slovenské národnosti má zkušenosti z mládežnických reprezentací Slovenska a také z české Gambrinus ligy. V dresu FC Tescoma Zlín, kam v létě 2005 přestoupil z Humenného, si do konce uplynulého roku připsal celkem 53 startů, ve kterých dal jeden gól. Na podzim 2007 patřil do základní zlínské sestavy, pokud nebyl zraněný, nebo v disciplinárním trestu za žluté karty.
O Opielu na počátku loňského roku usiloval norský klub Lilleström, ale přes konkrétní nabídku ve výši kolem deseti milionů českých korun nakonec z přestupu sešlo. Dalším zájemcem o služby talentovaného slovenského fotbalisty byl FC Slovan Liberec.
Lukáš Opiela však v druhém lednovém týdnu roku 2008 podepsal kontrakt s FK Mladá Boleslav, kde může společně s čerstvě získaným Ivanem Hodúrem ze Slovanu Liberec vytvořit zajímavé úderné a tvůrčí duo, v historii boleslavského fotbalu poprvé zahraniční.

Fanshop banner